stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
7 22.11.2020 11:36:25

RAZKRIVAMO: Maribor bi se lahko poleti okrepil z enim NAJVEČJIH TALENTOV, ki je ZABLESTEL, toda ...

Grega Wernig
Maribor je imel poleti priložnost okrepiti svoje vrste.

V mladi slovenski reprezentanci je trenutno kar nekaj nogometašev, ki so nogomet začeli igrati v vrstah Aluminija. Med drugimi kapetan Timi Max Elšnik, danes zvezdnik Olimpije. In tudi Nik Prelec, šele 19-letni veliki up Sampdorie, za katerim je prva reprezentančna akcija v mladi reprezentanci, ki jo je končal s priborjeno enajstmetrovko proti Nemčiji (zastreljal jo je Žan Celar) in golom proti Rusiji.

Zanimivo, tako Elšnik kot Prelec sta iz Aluminija odšla v tujino: prvi v Anglijo k Derby Countyju, drugi v Italijo k Sampdorii. Za Maribor nikoli nista igrala, kar je veliko presenečenje glede na to, da sta oba veljala za velika talenta. Še več, ko se je Elšnik vračal iz Anglije, je bil bojda ponujen tudi Mariboru, vendar se Zlatko Zahović takrat ni odločil za podpis pogodbe z zdajšnjim vezistom Olimpije.

nik prelec
Jurij Kodrun
A ne samo Elšnik, tudi Prelec je bil ponujen Mariboru. To poletje! Takrat je na direktorskem stolčku sedel že Zahovićev naslednik Oliver Bogatinov. Kot so izvedeli kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN, je bil Prelec, ki se mu je iztekla pogodba s Sampdorio, ponujen Mariboru, kamor bi lahko prišel seveda brez plačila odškodnine. A športni direktor Maribora Oliver Bogatinov se na koncu ni odločil za podpis pogodbe z mladim slovenskim reprezentantom, Prelec pa se je na koncu s Sampdorio dogovoril za podpis nove pogodbe in v tej sezoni zelo resno trka na vrata njene prve ekipe, na tekmi proti Atalanti v serie A je denimo že sedel na klopi za rezervne nogometaše.

Članki iz rubrike