petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ue
ue
4 19.11.2020 19:23:05

KDO JE KRIV za Milčev pozitiven dopinški test? Eden že priznal odgovornost! KAJ SLEDI?!

Grega Wernig
Kako je lahko prišlo do tega, da je bil Martin Milec pozitiven na dopinškem testu?

To se sprašujejo tudi privrženci vijoličastih. "Imamo ničelno toleranco do dopinga. Sam s klubom sodelujem že 21 let, 15 let sem vodja zdravstvene službe. V tem času so naši igralci opravili več sto testov, prav vsi so bili negativni do tega zdaj," je povedal vodja medicinske službe v klubu Matjaž Vogrin in pojasnil, da gre pri Milcu za primer astme.


"Dodatni testi so pokazali, da določene substance v zraku dodatno vplivajo na poslabšanje bolezni." Ker pri terapiji z zdravilom ventulin ni prišlo do izboljšanja, so se odločili za spremembo in Milec je začel uporabljati drugo zdravilo. "Eden od članov medicinske službe je napravil napako, pri tem zdravilu ni izrecno preveril, ali gre za substanco, ki je med prepovedanimi. Čeprav za to nisem vedel, se kot vodja čutim odgovornega," je dejal Vogrin.

Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi športni direktor Oliver Bogatinov. "Težko obdobje je za nami vsemi, prisotna so močna čustva. Res je, da imamo ničelno toleranco do dopinga, a v tem primeru se je, izraženo v nogometnem žargonu, zgodil kiks. Glede na trenutno situacijo s covidom-19 je morda tudi ta kiks razumljiv. Martin bo z naše strani imel polno podporo. Nobenega namena ni imel kogarkoli prevarati. Tisto tekmo smo ne nazadnje tudi izgubili. Sam menim, da ima naša zdravniška služba polno zaupanje, saj opravlja presneto dobro delo za vse nas."

Članki iz rubrike