Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
16.11.2020 18:43:52
Deli članek:

Kaj se dogaja v FAZANERIJI pred OLIMPIJO? Njegove možnosti so MINIMALNE

Aleš Cipot

Muraši se pripravljajo na končnico jesenskega dela prvenstva.

Soboški črno-beli so začetek 14-dnevnega obdobja brez ligaških preizkušenj začeli z nekaj oddiha. Ante Šimundža je po remiju v Sežani svojim varovancem namenil dva prosta dneva, nakar so se vrnili v ritem treningov z namenom, da bi čim bolje pripravljeni dočakali nadvse naporno končnico jesenskega dela prvenstva. Urnik tekem bo zelo zgoščen, v manj kot mesecu dni jih bodo odigrali osem, peklenski ritem bodo začeli z domačim obračunom proti Olimpiji, ki bo v Fazaneriji gostovala v soboto.

Čeprav so bile prve napovedi dokaj optimistične, je zdaj že bolj ali manj jasno, da ob prihajajočem koncu tedna poleg kaznovanega Klemna Šturma v prekmurski zasedbi ne bo kapetana. Poškodba stegenske mišice še ni pozdravljena, Alena Kozarja v torek čaka naslednji pregled, po katerem bo znanega še kaj več, toda možnosti, da bi v obračunu z zmaji lahko pomagal ekipi, so zares zgolj zelo minimalne. Precej boljše je stanje z Janom Gorencem, za katerim so dnevi terapij, po katerih je predvideno, da se bo danes spet pridružil vadbi skupaj s soigralci. Petkov trening je zaradi bolečine v stegenski mišici predčasno zapustil tudi Dragan Lovrić, a bojda je bil razlog zgolj preventivne narave. Preglavice naj ne bi bile hujše in dalmatinski branilec bi se danes moral vrniti na igrišče.

Od že dlje odsotnih zadnje dneve do vrnitve na zelenico odšteva Klemen Pucko, na ravnici pa so se že pred časom sprijaznili, da v letošnjem letu ne bodo mogli računati na Renata Simića, ki je vmes še zbolel in za določen čas prekinil vadbo po prilagojenem programu, ter Stanišo Mandića in Marina Karamarka; vsi trije imajo skupni cilj, da bi bili nared za začetek zimskih priprav.