Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
09.11.2020 10:34:46
Deli članek:

PRVI MOŽ Bonifike o strinjanju z ZAHOVIĆEM, MUČENIŠTVU, čudežih …

Ante Guberac ima obilo razlogov za zadovoljstvo

Koper je vroč. Zelo vroč! Zasedba z Bonifike je v zadnjem prvenstvenem krogu nadaljevala uspešen niz in ima po zmagi nad Olimpijo enak točkovni izkupiček kot vodilni Maribor in drugouvrščena Mura. Predsednik kanarčkov zadovoljstva razumljivo ne skriva.

"Strinjam se z Zlatkom Zahovićem, ki je dejal, da so nam najboljše ekipe, Mura, Maribor in Olimpija s svojimi spodrsljaji dali zrak in omogočile, da smo zdaj že izenačeni z njimi," se je Ante Guberac v pogovoru za Sportal med drugim navezal tudi na nedavna razmišljanja nekdanjega športnega direktorja vijoličastih o gneči na vrhu lestvice in o eksploziji kanarčkov.

Da je prvi mož Kopra nadvse ambiciozen, ni treba posebej poudarjati, po napredovanju med elito je v nekem trenutku napovedal celo naslov prvaka. "To je bilo rečeno malce v hecu, pa tudi zaradi tega, ker smo bili že trikrat zapored prvaki. V četrti, tretji in drugi ligi. Potem sem si dejal, zakaj pa ne bi naredili čudeža? Takšnih čudežev je zelo malo. Zakaj ne bi uspel ravno klubu, ki je doživel dosti slabega? Klub, kjer se je čez njegov hrbet lomilo veliko stvari? Koper je mučenik. Dosti se je namučil. Zakaj ne bi bog nagradil mučenika Kopra? Da bi nas nagradil za vse muke in slabe stvari iz preteklosti? Največje poplačilo bi bil naslov prvaka," je dejal Ante Guberac in dodal: "Čudeži so zato, da se dogajajo. Čudeži v pozitivnem smislu. Nisem rekel, da bo to ravno Koper, pravim pa, da se lahko zgodi. Zakaj pa ne? Nekdo ima to srečo, zato pa je nogomet tako zanimiv."