benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 11.10.2020 11:16:21

Dalibor Stevanović RAZKRIL: Imel sem ponudbo MARIBORA, želel pa sem k OLIMPIJI, toda...

Profimedia
Sveže upokojeni Dalibor Stevanović tudi o Olimpiji in Mariboru.

Vsega je enkrat konec in tudi Dalibor Stevanović je prišel do točke, ko je sprejel odločitev, da bo najbolje obesiti kopačke na klin. Nazadnje je igral v Švici, kjer živi tudi zdaj, ko je življenje nogometnega profesionalca zanj preteklost. Če bi lahko izbiral, bi se sicer morda odločil za drugačen konec. Če bi bilo odvisno le od njega, bi se od nogometa poslovil doma. V dresu - Olimpije! Tistega kluba, pri katerem se je naučil največ nogometa. Čeprav je na članski ravni debitiral v domačih Domžalah, je večji del mladinske kariere preživel pri Olimpiji.


V intervjuju za SNPortal je danes 36-letni Stevanović, tudi član slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, poudaril, da obžaluje, ker za Olimpijo nikdar ni igral na članski ravni, priznal pa je tudi, da bi se vrnil z največjim veseljem, če bi se lahko. A je usoda želela drugače. "Škoda, bilo je veliko želje po tem z moje strani, a se na žalost, zaradi različnih okoliščin, to ni uresničilo," je Stevanović odgovoril na vprašanje, če je imel željo po zaključku kariere pri zmajih. Ob tem je nekdanji nogometaš Real Sociedada priznal, da je prav tedaj, ko je igral v Španiji, prejel tudi ponudbo - Maribora! "Leta 2008 Maribor, ko sem se vračal po poškodbi in nisem imel minutaže v Španiji. Ter kasneje tudi Interblock, v času Joca Pečečnika," je Stevanović odvrnil, ko so ga pobarali, ali je obstajal še interes katerega drugega kluba, ko je igral na tujem.

Stevanović se sicer tudi po koncu kariere ni poslovil od nogometa, trenutno kot pomočnik trenerja deluje pri švicarskem drugoligaškem klubu FC Stade Lausanne Ouchy. Dodajmo, da je desna roka legendarnemu Mehu Kodru, svoj čas tudi nogometašu Barcelone.

Članki iz rubrike