mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
9 29.09.2020 10:35:32

Branilec Maribora vse skupaj označil za SRAMOTO! Poslal sporočilo NAVIJAČEM in se dotaknil – OLIMPIJE!

Grega Wernig
Govoril je o sramoti ...

Pristašem vijoličastih popuščajo živci. V zadnjih letih so jih mariborski nogometaši navadili na velike uspehe. Naslov slovenskega državnega prvaka je postal samoumeven, skoraj samoumevno pa je bilo celo uvrščanje v skupinske dele evropskih tekmovanj. Prejšnjo sezono so Štajerci ostali brez lovorike, novo so začeli z blamažo proti severnoirskim amaterjem v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa.

Čeprav takratni trener Maribora Sergej Jakirović nikakor ni želel govoriti o sramoti, je ta beseda postala že stalnica, ko govorimo o mariborskih tekmah in rezultatih, po tekmi v Sežani pa jo je uporabil tudi Klinar. "Težko je po takšnem porazu, po sramoti, ki smo jo naredili klubu, govoriti o čemerkoli. Ne vem, zakaj slabo začenjamo tekme. Vse skupaj bomo analizirali, trener bo povedal svoje in to je to. Če bi vedeli, bi zmagali. Ne vem, ne vem, težko je reči. Glave so polne, vroče in za kakršnokoli analizo je takoj po vnovičnem porazu v Sežani še prezgodaj," je z glavo zmajeval desni bočni branilec Maribora.

A glede na to, da je sramota zdaj postala že stalnica, se seveda poraja vprašanje, ali nemara ne precenjujemo kakovosti vijoličastih. So morda takšni porazi, kot je bil tisti proti Colerainu in zadnji proti Taboru, nova realnost petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov?

"To ni realnost. Smo Maribor, imamo vrhunski kader, vrhunske igralce! A najprej Evropa, zdaj tole … po svoje je sramota. Še zmeraj smo lahko prava ekipa s pravim doprinosom. Še vedno trdim, da smo veliki. Mi smo Maribor in takšni rezultati so za nas še vedno sramota," je odločno zatrdil Klinar.

Vijoličasti so torej na peti tekmi nove sezone državnega prvenstva že doživeli prvi poraz. Ob dveh remijih in zgolj dveh zmagah (pri čemer je bila tista proti Aluminiju dosežena za zeleno mizo) njihov zaostanek za Muro znaša že pet točk. Obenem Štajerce že v nedeljo čaka nova zahtevna tekma. Tista, ki jo preprosto morajo dobiti, če želijo pomiriti navijače. Večni derbi v Ljudskem vrtu.

"Popotnica ni najboljša. Derbi je specifična tekma. Treba je pozabiti obračun s Taborom, misli usmeriti na Olimpijo in prikazati boljšo predstavo," pravi Klinar, ki ve, da morebitnega poraza z večnimi rivali navijači ne bi sprejeli mirno. Ne zdaj, ko so že tako besni zaradi vseh neuspehov v zadnjih tednih in mesecih. "Tega se zavedamo. Privilegij je imeti takšne navijače. Vsakdo pričakuje zmago, res je. Navijači so po tekmi s Taborom vzklikali 'Mi smo Maribor!' in moramo jim povrniti z zmago proti Ljubljančanom! Da oni dobijo svoje zadoščenje, mi pa dokaz, da smo še vedno kvalitetni," je zaključil Klinar.

Članki iz rubrike