volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
3 29.09.2020 12:33:19

UF! Nekdanji selektor SLOVENIJE po evropskih nastopih močno udaril po Mariboru in Olimpiji: Oba kluba sta zelo ...

Jurij Kodrun
Bojan Prašnikar je spregovoril o trenutnem stanju v slovenskem nogometu.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance Bojan Prašnikar je za Dnevnik potegnil črto pod evropkse nastope slovenskih klubov. Naj spomnimo: letos so Celjani svoje popotovanje začeli v kvalifikacijah za ligo prvakov in izpadli v 2. krogu, ko je bil boljši norveški Molde, nato pa so se v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili z Araratom iz Armenije in izpadli. 

prasnikar dw

Maribor je senzacionalno izpadel že v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa, premagal jih je polamaterski Coleraine, Olimpijo je v 2. krogu izločil Zrinjski, Mura pa se je po zmagah nad ekipama Nomme Kalju in Aarhus poslovila po porazu z nizozemskim PSV-jem. 

Nekanji selektor Bojan Prašnikar je zelo kritično ocenil slovenske nastope v Evropi. "Vsaka evropska tekma je priložnost za primerjavo slovenskega nogometa s tujino. Želja je čim dlje ostati v igri za uvrstitev v evropskih tekmovanjih, vendar pa letos v tem pogledu nismo bili najuspešnejši. Slovenski predstavniki so hitro izpadli, zato si moramo naliti čistega vina in se bolje pripraviti za naslednje leto. Še pred nekaj leti so bili naši klubi v Evropi konkurenčni tako s predstavami na igrišču kot rezultatsko, zato ocenjujem, da se nam Evropa odmika," je povedal za Dnevnik. 

Pozitivno oceno si po njegovem mnenju zasluži le Mura, ni pa imel milosti do Olimpije in Maribora: "Slovenska liga ima dva kluba, ki sta vodilna v vseh pogledih, a sta v evropskih kvalifikacijah zelo zabredla. Ko se bosta Maribor in Olimpija pomerila v nedeljo, lahko ob pogledu na lestvico vidimo, da v derbi vstopata z različnimi izhodišči, a imata oba veliko težav. Uspešnejši bo tisti, ki jih bo bolje skril. Težko je napovedovati rezultat, a dejstvo je, da je Maribor bolj kompaktna ekipa, medtem ko pri Olimpiji zaradi sprememb, ki se dogajajo iz ure v uro, težko govorimo o zdravih temeljih."

Članki iz rubrike