Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 16.09.2020 10:00:10

NOV OBRAZ v 1. SNL: Prihaja prijatelj ZLATKA ZAHOVIĆA?

Grega Wernig
Štirikratni prvaki v pričakovanju novega trenerja.

V ponedeljek se je s položaja športnega direktorja Gorice tudi uradno poslovil Miran Burgić, a bolj ali manj je bilo jasno, da to ne bo edini kadrovski premik. V včerajšnjem zgodnjem dopoldnevu se je hitro razširila informacija, da Borivoje Lučić ni vodil treninga modro-belih in da ni več trener štirikratnih prvakov, kmalu je sledila še uradna potrditev.

"Borivoje Lučić je ekipo prevzel na najnižji točki v zgodovini kluba in jo v prejšnji sezoni prek dodatnih kvalifikacij pomagal vrniti tja, kamor tudi spada. V luči nedavnih rezultatov je skozi konstruktivne pogovore med Lučićem in vodstvom kluba prišlo do zaključka, da je ekipa prišla do točke, ko potrebuje nove ideje. Za opravljeno delo in njegovo vlogo pri vrnitvi kluba v PLTS se klub Borivoju Lučiću iskreno zahvaljuje in mu želi vse najboljše na njegovi nadaljnji trenerski in športni poti," so sporočili iz klubskih pisarn prvoligaša iz mesta vrtnic.
Naslednje vprašanje se kakopak zastavlja samo po sebi – kdo bo nov strokovnjak na klopi? Slišati je takšne in drugačne informacije, naši viri pa so nam prišepnili, da naj bi bil najbližje temu Gordan Petrić, ki je nekoč delil slačilnico z Zlatkom Zahovićem, Darkom Milaničem in Đonijem Novakom pri beograjskem Partizanu, nakar sta z nekdanjim športnim direktorjem Maribora prijateljstvo še dodatno utrdila med druženjem v Atenah, ko je najboljši strelec slovenske izbrane vrste branil barve Olympaicosa, nekdanji jugoslovanski reprezentant pa je igral v dresu AEK-a.
Z Gorico se je sicer povezoval že pred časom, zdaj je znova med kandidati. "To drži, vzpostavili smo stike. Oziroma jih obnovili, saj smo jih prvič navezali že v preteklem obdobju in ostali v korektnih odnosih. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo. Morda bo več znanega v dnevu ali dveh," je povedal 51-letni Gordan Petrić, ko smo ga poklicali v Beograd.
Za njim je zavidljiva igralska kariera (Partizan, Rangers, Crystal Palace, AEK, Hearts), trenerska za zdaj ni bila tako uspešna. Bil je pomočnik Zorana Mirkovića pri Partizanu, v domovini je vodil Bežanijo, Sinđelić, Rad, Zemun in Čukarički, v Grčiji na klopi Larise ni dočakal prvega kroga. Nekdanji branilec naj bi bil favorit skupine ljudi, ki so menda pripravljeni prevzeti vlogo vlagateljev, omenja se tudi Iztok Kapušin, ki v drugi ligi vodi Krško, bojda ni izključena niti kakšna italijanska rešitev in še bi lahko naštevali. Več bi moralo biti znanega že kmalu, do takrat bo ekipo vodil dozdajšnji pomočnik Florijan Debenjak. Tudi na današnji prijateljski preizkušnji s Triestino.

petric

Članki iz rubrike