ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 15.09.2020 07:02:19

ŠTAJERCI so močno udarili po Nogometni zvezi Slovenije zaradi KAZNI, očitki so resnično HUDI!

Grega Wernig
Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Aluminiju, ki ni igral tekme prvega kroga Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru ter bil zato kaznovan s porazom 0:3, 1500 evri in odvzemom dveh točk, pravijo, da predvsem odvzema točk niso pričakovali. Pravijo, da bodo sklep disciplinskega sodnika preučili in se odločili o nadaljnjih aktivnostih kluba.

"Odločitve disciplinskega sodnika NZS, ki je NK Aluminiju naložila dodatne kazni, nismo pričakovali; še posebej ne tistega dela, ki se nanaša na odvzem točk," so zapisali v sporočilu za javnost pri klubu iz Kidričevega, ki ga je doletela karantena zaradi novega koronavirusa. Pozneje ni igral tekme z Mariborom, ker so v klubu ocenili, da je iz zdravstvenega vidika po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo.

Poudarjajo, da je šlo v navedenem primeru za izredno situacijo, kjer ni bilo športne in pravne prakse ter da je NK Aluminij že ob prvem primeru evidentirane okužbe apeliral na testiranje vseh igralcev, da bi lahko negativni nadaljevali s treningi.


"Tej in vsem nadaljnjim prošnjam o delegiranju prve tekme in prestavitvi nista uslišala ne NZS in ne tekmec. Posebej pa pri vsej tej zmedi okrog korone bode v oči dejstvo, da za vse klube prve lige, ki so se znašli v podobni situaciji z evidentiranimi pozitivnimi primeri, niso veljala enaka pravila in protokoli. To daje občutek, da vsi klubi nismo enakopravno obravnavani," menijo pri Aluminiju.

"Na sklep tekmovalne komisije, ki je registrirala tekmo prvega kroga z NK Maribor, se nismo pritožili, saj smo zavestno sprejeli odločitev, da je to manjše tveganje kot pa morebitne nadaljnje poškodbe nepripravljenih igralcev. Dodatne sankcije v izrednem primeru korona pa so nas, kot že zapisano, presenetile. Sklep disciplinskega sodnika bomo proučili in se odločili o nadaljnjih aktivnostih kluba," so še zapisali pri Aluminiju.

Ta je po treh krogih na predzadnjem mestu lestvice z eno točko.

Značke: nogomet, kazen

Članki iz rubrike