nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ba
ba
0 14.09.2020 13:58:08

NZS pomaga klubom, namenila jim je 753.000 evrov! Tukaj so podrobnosti ...

Grega Wernig
Izdatna pomoč krovne organizacije klubskemu nogometu v času epidemije.

Nogometna zveza Slovenije na zadnji seji izvršnega odbora NZS je sprejela nov sveženj pomoči klubom, ki so se v času epidemije koronavirusa znašli v zahtevnem organizacijskem in finančnem položaju. NZS je tokrat klubom namenila skoraj 350.000 evrov, skupaj pa že dobrih 753.000 evrov.


Nogometna zveza Slovenije bo na pobudo predsednika Mijatovića sofinancirala stroške nadomestil za uradne osebe v jesenskem delu sezone 2020/21 v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL, kar skupaj predstavlja olajšavo za klube v višini 179.333 evrov. Klubom 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL, 2. SFL, 2. SML/SKL, ŽFL in vsem mlajšim futsal selekcijam v tem obdobju ne bo treba kriti niti stroškov kotizacij za vodenje tekmovanj v višini 44.700 evrov.

Dodatno pomoč krovne nogometne organizacije predstavlja kritje polovice stroškov (35.200 evrov) za najem LED-zaslonov na tekmah 3., 4. in 5. izbora tekem Prve lige Telekom Slovenije v jesenskem delu sezone 2020/21 in celotno kritje covid-19 testiranja pred začetkom sezone v višini 35.000 evrov. Nogometna zveza Slovenije prav tako v jesenskem delu sezone klubom ne bo zaračunavala stroškov taks za registracije in certifikate ob prestopnih dejavnostih, kar pomeni pomoč v višini 16.250 evrov.

Pomoči bodo deležni tudi klubi, ki z nobeno ekipo ne tekmujejo v NZS-tekmovanjih. Nogometna zveza Slovenije bo omenjenim klubom ponudila enkratno pomoč v obliki paketa z žogami in osnovno zaščitno covid opremo, stroški te postavke pa znašajo 36.550 evrov.

Že pred tem je NZS na sejah IO zagotovila pomoč klubom za dokončanje sezone 2019/20 v obliki kritja stroškov uradnih oseb, financiranje uradnih oseb v mladinskih in ženskih tekmovanjih ter v celotnem obsegu tudi v 2. SML/SKL kakor tudi covid-19 testiranje pred nadaljevanjem lige. Velik del sredstev je NZS namenila tudi skozi dvig nagrad v projektu vključevanja mladih U-21 igralcev, saj se je višina nagrade, ki si jo razdelijo klubi, ki zadostijo kriterijem, dvignila z 260.000€ na 470.000€. Dodatne spodbude v višini 30.000 € so bili deležni tudi klubi Slovenske ženske nogometne lige, saj bo NZS po novem v tekmovalnem letu 2020/21 sofinancirala nadomestila za vodje mladinskih programov.

Nemoteno delovanje klubov v zahtevnem obdobju predstavlja prioriteto Nogometne zveze Slovenije, ki je z racionalizacijo poslovanja, rebalansom proračuna ter pomočjo Uefe in Fife priskrbela pomembna sredstva za najranljivejše člane nogometne družine. NZS bo s finančnimi spodbudami, različnimi oblikami pomoči in drugimi vzvodi še naprej stala ob strani vsem nogometnim deležnikom, saj se zaveda, da je odgovorno in nesebično ravnanje v težkih časih ključ do svetle prihodnosti panoge in družbe.

Značke: nzs, koronavirus, pomoč

Članki iz rubrike