Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 11.09.2020 10:48:00

Ali obetavni MURAŠ odhaja k VELIKANU? V Fazaneriji odgovarjajo …

Aleš Cipot
Mladi reprezentant vse bolj opozarja nase.

Ko so pred dnevi črno-beli kot novo okrepitev predstavili Dragana Lovrića, je bil marsikdo presenečen. Ne zato, ker bi kdorkoli dvomil o kakovosti 24-letnega branilca, ki se je na ravnico preselil iz Zrinjskega, temveč zato, ker se je pred tem v Fazanerijo že vrnil izkušeni Jure Travner. Da bodo Sobočani morali zapolniti vrzel, nastalo po hudi poškodbi Marina Karamarka, je bilo kristalno jasno, a bržčas so le redki pričakovali, da bodo v svoje vrste privabili dva obrambna igralca.

Takšna in drugačna vprašanja so si sledila drugo za drugim. Nekateri so to povezovali s tem, ker se Ante Šimundža vse pogosteje odloča za osnovno postavitev s tremi branilci, prav tako pa je seveda logično sklepanje, da se morda obeta kakšen odhod. In ni skrivnost, da je vse več oglednikov klubov iz tujine vse bolj pozornih na Jana Gorenca, ki si je zagotovil mesto v udarni zasedbi in se lepo razvija, kakovost njegovih iger se zgolj stopnjuje. Navsezadnje je tudi mladi reprezentant, zato pač ni presenečenje, da nam je prišlo na uho, da bi utegnil 21-letni Krčan po zgolj osmih mesecih v Murski Soboti zamenjati klubske barve.
Pred dnevi smo poročali, da naj bi se za njegove usluge najbolj resno zanimal eden izmed klubov iz italijanske serie B, a medtem so nam grški viri prišepnili, da je obetavni muraš menda tarča dveh tamkajšnjih velikanov. Nikogar drugega kot Olympiacosa in AEK-a, kamor se je iz prekmurske prestolnice že preselil Žiga Laci, po teh navedbah naj bi bila snubca pripravljena odšteti okrog 400 tisoč evrov odškodnine.
Seveda smo pri športnem direktorju Mure Denisu Rajbarju preverili, ali bi se lahko vse pomembnejši člen ekipe res že kmalu preselil v zibelko zahodne civilizacije, in dobili negativen odgovor. Za zdaj brez pojasnila, seveda sta mogoča dva scenarija – morda želijo Sobočani iztržiti višje nadomestilo, morda pa ponudba (še?) ni priromala na klubski naslov ...

gorenc ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike