Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
/
/
03.09.2020 16:27:26
Deli članek:

REKORD v Ljudskem vrtu! Mariborčanom uspel izjemen uspeh, ponosna je VSA SLOVENIJA!

Grega Wernig

Vijoličasto srce je veliko srce.

Iz mariborskega kluba so posredovali informacije glede njihove tradicionalne krvodajalske akcije, ki je bila popoln uspeh. Glede na to, da gre za dobrodelno gesto, ki bo v pomoč celotni Sloveniji, mora celotna Slovenija tudi biti ponosna na vijoličaste.

Sporočilo NK Maribor spodaj prenašamo v celoti.

Po lanskem še en mejnik vijol'čne humanitarnosti. Deveta zaporedna krvodajalska akcija Vijol’čna kri za vse ljudi je dosegla doslej najvišje številke. Nov rekord zdaj znaša: 108450 mL krvi (imeli smo 266 sprejemov, uspešno pa je bilo opravljenih 241 odvzemov). Za primerjavo lanski, zdaj že nekdanji rekordni podatki: 105300 mL/265 sprejemov/234 odvzemov.

Ne glede na razmere, ko zaradi znanih okoliščin veljajo številne omejitve in moramo dosledno upoštevati vsa navodila ter priporočila, smo z letošnjo akcijo poskrbeli za nove razsežnosti. Zaradi obveznega vnaprejšnjega naročanja je akcija v klubskih prostorih v Ljudskem vrtu trajala 2 dni. V imenu moštva so prišli krvodajalcem zahvalo za plemenito dejanje izrazit Marcos Tavares, Ažbe Jug in Jan Repas.

Akcija, ki jo NK Maribor izvaja v sodelovanju z RKS-OZ Maribor in CTM UKC, je uspela. Končne številke pa znova povzročijo pospešeno bitja srca. Tudi tokrat z vijol’čno krvjo. Hvala vsem in se vidimo naslednjo leto, na jubilejni, 10. akciji!