Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
02.09.2020 13:29:56
Deli članek:

DRAMA! Kaj se dogaja s tekmo MURE? Sedem POZITIVNIH, dvoboj je v ZRAKU ...

Aleš Cipot
Finale pokala

Nov zaplet okrog slovensko-estonskega obračuna.

Potem ko estonska vlada oziroma ministrstvo za kulturo, ki je zadolženo tudi za šport, prejšnji teden ni izdalo posebnega dovoljenja za tekmo Nomme Kalju – Mura, je Uefa dvoboj prestavila v Budimpešto. Nov termin je 10. september, toda soboški nasprotniki so se medtem znašli v precejšnjih težavah.

Tamkajšnja nogometna zveza je namreč v začetku tedna zahtevala ponovno testiranje na koronavirus za vso ekipo, rezultati pa so pokazali, da je pozitivnih kar sedem igralcev, in krovna organizacija zdaj od kluba zahteva dosledno upoštevanje navodil zdravstvene stroke. "Igralci, ki so bili pozitivni, in njihovi tesni stiki ne morejo igrati tekme 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa," je povedal član kriznega odbora nogometne zveze, ki je prevzela skrb nad Nomme Kaljujem. "Zdaj moramo rešiti nadaljevaje domače sezone," je še dodal.

Kaj to pomeni za dvoboj v madžarski prestolnici? O tem lahko v tem trenutku še vedno le ugibamo, prav tako kot o tem, ali bi se lahko pripetilo, da se bodo Estonci obračunu v Budimpešti preprosto odpovedali in bi Mura lahko napredovala brez boja?