sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
3 31.08.2020 19:09:34

Ante Vukušić DIREKTNO in BREZ ZAVOR: O tekmi s Hajdukom, mučenju z Islandci in tudi o svoji prihodnosti

m24
Ko je postalo jasno, da bi se lahko Olimpija v 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa srečala s Hajdukom, je srce zaigralo predvsem napadalcu zeleno-belih Anteju Vukušiću.

Sinjski diamant, ki je bil v mladih letih velik up dalmatinskega ponosa, si je močno želel, da bi v dresu Olimpije zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu, a "na polnem Poljudu. To bi si želel. Da ne bi bilo koronavirusa. To bi bilo odlično. Jaz bi igral pred svojimi navijači, užitek pa bi bil tudi za moje soigralce pri Olimpiji. To bi bila prava evropska tekma. Ampak, kaj hočemo, gremo naprej. Pred nami je tekma z Zrinjskim, Hajduk pa bo igral z Makedonci. Težko bo nam in njim."

Vukušić je v pogovoru za 'Dalmatinski portal' razlagal, kako se je znašel v Ljubljani in v kakšnem stanju je Olimpija. "Pred prvo evropsko tekmo z Vikingurjem smo bili dva tedna v karanteni, trije soigralci so bili namreč pozitivni na koronavirus. Brez prave vadbe smo prišli na tekmo, za nameček pa je ekipa v primerjavi s prejšnjo sezono praktično povsem nova. Nismo uigrani, potrebujemo več časa. Od Islandcev smo brez dvoma boljši za tri razrede, ampak v teh okolščinah je bilo težko. Že z navijači bi bilo lažje ..."


V nadaljevanju je 29-letni napadalec dejal, da naj bi se v Sloveniji po reprezentančnem premoru odprle tribune za gledalcev. No, del tribun. "Pravzaprav je vse to noro, celo smešno. Dovolijo poročna slavja, kjer se 200 ljudi drenja na 500 kvadratnih metrih, in to v zaprtem prostoru. Ne vem, zakaj ne more biti pravilo, da na tribuni na vsakem petem sedežu sedi gledalec, ki bi ob vstopu dal osebne podatke. Dva ali tri metre bi bilo razmaka med njimi. V Stožicah imamo ogromen stadion ... Lahko bi odprli vsaj tretjino stadiona. Zdaj pa se ljudje družijo v lokalih, kjer gledajo tekme. Na stadionu pa smo sami, praznina je, vse se sliši, kar govorimo."

Glede ambicij Olimpije v novi sezoni, je Vukušić izpostavil, da je v ekipi veliko novih igralcev, odšli pa so nekateri nosilci igre. "Delo, delo, delo. Potrebujemo čas, prišli so namreč mladi igralci. Čaka nas veliko dela, moramo biti potrpežljivi."

Vukušić je bil s 26 zadetki prvi strelec minulega prvenstva, tako je tudi v novi sezoni med najresnejšimi kandidati za strelsko krono. "Bomo videli. Izziv je napredovati v vsaki sezoni. Zadnjo sem končal kot najboljši strelec, to je prva lovorika po vsej kalvariji. Pričakovanja so zdaj velika, okoli mojega imena se pojavljajo številni klubi. Trenutno sem v Olimpiji, prestopni rok pa je še dolg. Še mesec in pol časa je. Če se bo pokazala priložnost odhoda v močnejšo ligo, bi morda res odšel dalje. V Sloveniji sem se vrnil na najboljši mogoči način. Žal mi je, da nismo osvojili naslova, sem pa pokazal, da nisem za odpis, kot so nekateri govorili."

Članki iz rubrike