Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.08.2020 23:36:43
Deli članek:

Zdaj že BIVŠI TRENER MARIBORA izlil dušo: Rad bi se opravičil, to je NAJHUJŠI DAN V MOJEM ŽIVLJENJU!

Grega Wernig

Sergej Jakirović ob odhodu iz Maribora.

Vijoličasti so po sramotnem porazu proti amaterski ekipi severnoirskega Coleraina izpadli že v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa, poraz pa je s klopi odnesel hrvaškega stratega Sergeja Jakirovića, ki je v soboto popoldan tudi uradno postal bivši trener Maribora. Začasno ga bo nadomestil njegov pomočnik Saša Gajser, ki bo vodil obračun drugega kroga slovenskega državnega prvenstva proti Domžalam, že kmalu pa bodo vijoličasti dobili novega stratega.

Ob odhodu iz Ljudskega vrta se je oglasil tudi Sergej Jakirović, ki je v izjavi za klubsko spletno stran izlil dušo. "Ko se ozrem nazaj, smo v pokoronskih tekmah opravili dobro delo. S četrtega mesta smo prišli do drugega, prehiteli Olimpijo in se uvrstili v evropske kvalifikacije. Žal nismo uspeli osvojiti naslova prvaka, toda med tem bojem ne morem fantom ničesar očitati. Če ne bi bilo preložitve začetka prvenstva, bi se najbrž drugače razpletla tudi evropska premiera, ki je bila res velik spodrsljaj, razočaranje," je svojo izpoved začel zdaj že bivši trener petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. 

"Še zdaj mi je žal zaradi izpada, rad bi se opravičil vsem navijačem in vsem, ki jim je Maribor pri srcu. To je šport, ne zmaguje vedno boljši, zato je ta igra tako zanimiva. Toda za ta neuspeh ni opravičila, dejstvo je, da bi tekmeca morali izločiti. Če bi Amir zadel z bele točke, tega slovesa verjetno ne bi bilo. To je, žal, tista druga plat športa, bi pa se ob odhodu iz Ljudskega vrta vsem v klubu zahvalil za res odlično sodelovanje, od prvega do zadnjega človeka. Sem dostopen, komunikativen, z vsemi sem vzpostavil odprt odnos in verjamem, da mi nihče ne more česa zameriti. Razen, žal, najpomembnejšega, tega evropskega spodrsljaja in ta četrtek ostaja moj najhujši dan v življenju. Zdaj se moram odpočiti, počakati na novo priložnost in kreniti v nove zmage nekje drugje," je še dodal Jakirović.