Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2020 08:17:19
Deli članek:

Skender NEZADOVOLJEN, pred evropsko preizkušnjo razkriva VSE: To se ne more primerjati z ...

Martin Metelko

Olimpijo od evropske preizkušnje ločita le še dva dneva.

Olimpija se je pred dnevi vrnila iz karantene, zmaji pa so se odpravili naravnost na zelenico in začeli s treningi. Prva evropska preizkušnja se nezadržno približuje, že v četrtek se bodo Ljubljančani v kvalifikacijah za ligo Europa pomerili z Vikingurjem.

Trener Dino Skender nezadovoljstva ne skriva, njegovim varovancem treningi še kako primanjkujejo. "Za nami je zelo težko obdobje dveh tednov brez pravega treniranja. Sedaj imamo še nekaj dni, da se poskušamo čim bolje pripraviti na evropsko tekmo. Kljub okoliščinam, v katerih smo se znašli, bomo v preostanku časa za pripravo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo kar se da dobro pripravljeni za obračun z Vikingurjem," je za uradno spletno stran ljubljanskega prvoligaša pojasnil Skender in dodal: "V karantenskem obdobju smo imeli treninge od doma, ampak to se ne more primerjati z ekipnimi treningi na igrišču. Šlo je za preprosto vzdrževanje telesne moči. Definitivno tega ne moremo poimenovati 'nogometno' treniranje."

Če fizičnih priprav niso morali oddelati na terenu, pa so tekmeca lahko vsaj zelo dobro analizirali. "Vse bomo naredili, da se taktično pripravimo na nasprotnika, saj za fizične priprave enostavno nimamo dovolj časa. Imeli smo nekaj več časa za analizo nasprotnika in uspeli smo videti, kakšna ekipa je Vikingur. Upam, da bomo dobro osvojili taktične zahteve v obrambi in napadu, ter da bomo v četrtek odigrali čim boljšo tekmo," je še pojasnil Skender.