Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.08.2020 08:01:56
Deli članek:

Pri PRVAKIH precej NELAGODJA in celo STRAHU! Ne, na to nočemo niti pomisliti, to bi bila KATASTROFA velikih razsežnosti!

Martin Metelko

Celjani se zagnano pripravljajo na tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Dundalku, ki bo v sredo v Budimpešti. Na stadionu Z'dežele je zaznati vzhičenje pred velikim trenutkom, a pozor, ne manjka niti nelagodja, celo strahu.

Mitja Lotrič in soigralci se bodo k vzhodnim sosedom napotili s čarterskim poletom z brniškega letališča po torkovem kosilu in se nastanili v hotelu Intercontinental, danes pa jih čaka še obvezno testiranje na koronavirus, ki ga tri dni pred tekmo zahteva Uefa. In ravno to v celjskem prvoligašu povzroča nejevoljo oziroma kar precej strahu. "Dosledno se trudimo upoštevati vse varnostne ukrepe. Igralcem smo jih podrobno razložili, vse so slišali petkrat in seveda upam, da navodila dosledno upoštevajo. Pri vseh obstaja neki nelagoden občutek, ampak verjamem, da bo danes vse v redu. Da bodo spet vsi testi negativni in da bomo odpotovali na tekmo. Da bomo doživeli takšno olajšanje, kot smo ga po testiranjih v začetku prejšnjega tedna," pravi Dušan Kosić.

V Celju ne skrivajo, da se kljub vsem ukrepom bojijo tudi črnega scenarija. Ne morejo ga kar odmisliti, saj je dejstvo, da se okužba lahko zgodi vsakemu, prav tako pa je dejstvo, da bi morebiten pozitivni test po trenutnih pravilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje kaj lahko pomenil, da bi bila za prvake odrejena karantena, kar bi jim kakopak onemogočilo potovanje na Madžarsko. Tekme ne bi mogli odigrati in Irci bi napredovali brez boja ...
"Tovrstna negotovost je seveda malce moteča, a se poskušamo obrniti na vsebino na igrišču in upati, da bo vse v redu. A četudi bi se kaj pripetilo, bi se morali hitro odzvati, da ne bi ostali brez tekme. Gre za preživetje kluba in ugled slovenskega nogometa. Nočem niti pomisliti, da bi mogoče morali ostati doma in nasprotniku prepustiti napredovanje," je še povedal ljubljanski strokovnjak na celjski klopi.
V takšnem strahu živijo tudi vsi preostali slovenski predstavniki na mednarodnem prizorišču, ki jih prvi izzivi čakajo prihodnji teden, vsi prvoligaši pa si prizadevajo, da bi NIJZ prižgal zeleno luč za Uefin protokol, ki določa izolacijo le za okužene. Do zdaj po naših informacijah kakršnihkoli premikov v zvezi s tem ni bilo ...