stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
0 14.08.2020 10:06:46

Čustvena izpoved kapetana MURE, ki se je na igrišče vrnil prvič po 325 DNEH: Na začetku se mi je vse skupaj zdelo ...

Grega Wernig
Sredin dvoboj Maribora in Mure pod Kalvarijo, ki so ga s 3:1 dobili vijoličasti, je zaznamovala tudi vrnitev Alena Kozarja na igrišče po dolgem okrevanju zaradi poškodbe kolena. Kapetan črno-belih je zaigral prvič po lanskem 22. septembru.

Od 22. septembra 2019 do 12. avgusta 2020. Tako dolgo Alena Kozarja nismo videli na igrišču, tako dolgo kapetan Mure ni odigral niti ene tekme. V desetem prvenstvenem krogu prejšnje sezone je v dvoboju s Celjani poškodovan predčasno odšepal z igrišča, zaradi strgane sprednje križne vezi pa je nato moral na operacijo. Po vmesnem zapletu se je okrevanje precej zavleklo, v sredo zvečer pa se je naposled zgodilo. Po 325 dneh je bil spet na terenu, spet je zaigral. Ante Šimundža ga je poslal na zelenico v 67. minuti dvoboja v Ljudskem vrtu. »Ko sem po več kot desetih mesecih čakal na vstop v igro, so bili občutki malce čudni in takšni so ostali še nekaj časa na igrišču. So drugačni kot na treningu, ko igramo med seboj, povrhu smo merili moči z Mariborom. Resda v prijateljski preizkušnji, ampak saj veste, kakšni so naši medsebojni dvoboji. Na začetku se mi je vse zdelo prehitro in potreboval sem nekaj časa, da sem se na vse skupaj vsaj malce navadil; kakopak ga bom potreboval še nekaj, da znova pridem v želeni tekmovalni ritem. Ampak za prvič je bilo kar v redu,« je povedal Alen Kozar.

Nisem rinil z glavo skozi zid
Po tako dolgem prisilnem počitku zaradi hude poškodbe je strah razumljiv. »Nisem ga čutil, s tem nisem imel preglavic. Drži, da nisem rinil z glavo skozi zid, poskušal sem se izogniti pretiranemu tveganju, vendar noge v dvobojih nisem umikal. Vem, da je koleno stabilno, počutim se dobro, najpomembnejše pa je, da se je na napore dobro odzvalo. Ni bolečin, ni otekline. Vse je tako, kot mora biti, in trdno verjamem, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.«

CELOTEN POGOVR S KAPETANOM MURE SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE NA TRAFIKA24.SI.

Značke: alen-kozar, mura

Članki iz rubrike