stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 12.08.2020 11:03:21

BIZARNO: Generalni sekretar NZS zavrnil odgovor na PEREČO TEMO, ker se je - PRIPRAVLJAL NA DOPUST!?

Martin Metelko
Saj ni res, pa je.

Slovenski časnik Dnevnik se je poigral z velikansko razliko med hrvaškimi in slovenskimi prvoligaši, ko gre za trženje televizijskih pravic. Pred kratkim je namreč hrvaški nogometni ligi uspela zelo velika stvar, saj so prodali pravice za prenose nogometnih tekem švedski agenciji Magine Pro za 103 milijone evrov. Pogodba je veljavna za 10 let, začela bo veljati leta 2022, hrvaški klubi pa si bodo v prvih sedmih letih razdelili 10 milijonov evrov na sezono, v zadnjih treh pa po 11 milijonov.

Če te cifre primerjamo s slovenskimi, lahko vidimo velikanski razkorak. Slovenski klubi si namreč od televizijskih pravic vsako sezono razdelijo zgolj okrog 700 tisoč evrov (pred leti je bila ta cifra še manjša), kar je seveda za nogometne razmere čisto pravi drobiž. Tudi za slovenske, čeprav se v deželici na sončni strani Alp ne vrtijo vrtoglave cifre. Samo za primerjavo, če bi slovenski ligi uspel podoben met kot hrvaški, bi marsikateri slovenski klub imel pokrit letni proračun zgolj z naslova televizijskih pravic.

Pri Dnevniku so želeli za mnenje o veliki razliki med hrvaškimi in slovenskimi klubi povprašati tudi generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije Martina Koželja, toda odgovora niso dobili. Razlog, ki ga navajajo v omenjenem mediju, pa je zares bizaren. "Za mnenje smo poklicali generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije Martina Koželja, a ker se je ravno odpravljal na dopust, ni imel časa in ni želel komentirati ogromnih razlik," so zapisali.

Članki iz rubrike