Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 10.08.2020 16:18:24

STARI ZNANEC! Olimpijin nasprotnik zadnjo evropsko tekmo odigral - v Sloveniji! In zrežiral pravo dramo!

Nikola Miljković
Olimpija se bo v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerila z Vikingurjem iz Reykjavika.

Medtem ko so se Ljubljančani takoj po žrebu zapletali s prizoriščem tekme, naposled pa vendarle doumeli, da bodo gostitelji slovensko-islandskega obračuna, marsikateremu ljubitelju slovenskega klubskega nogometa ime Vikingur ni dalo miru. Še posebej je znano zvenelo Primorcem.

Takole je: Vikingur je zadnjo evropsko tekmo odigral - v Sloveniji! Natančneje, na koprski Bonifiki. Jasno, šlo je za prvi krog kvalifikacij za ligo Europa, moštvo iz Reykjavika v evropskih pokalih namreč še nikoli ni napredovalo. Tudi pred petimi leti na srečo ne, čeprav je kanarčkom povzročalo kar precej preglavic.

koper vikingur 2
Nikola Miljković


Dvoboj za evropskem severu je pripadel Primorcem (Pučko), ki pa na domačem igrišču niso znali izdatno potrditi svoje premoči. Celo več, v 76. minuti so Islandci izenačili na 2:2 (za Koper Pučko in Palčič), kar je v zadnjih četrt ure v domači tabor naselilo paniko. Še en zadetek gostov bi namreč razplet postavil na glavo, tako pa je ostalo pri za Koprčane srečnem remiju.

Koper je tako pod vodstvom poznejšega stratega zmajev Rodolfa Vanolija in tudi s pomočjo trenutnega branilca Olimpije Denisa Šmeja srečno napredoval v drugi kvalifikacijski krog, v katerem se je pomeril s splitskim Hajdukom in po tesni zmagi doma ter izdatnem porazu v gosteh končal z evropskim popotovanjem.

koper vikingur 1
Nikola Miljković


Vikingur tako spet prihaja v Slovenijo, petkratni islandski prvak, ki je minulo sezono končal na sedmem mestu (takšna je tudi njegova uvrstitev po devetih krogih tekoče sezone) in osvojil pokalni naslov, pa tudi tokrat vlogo favorita prepušča slovenskemu predstavniku.

Članki iz rubrike