sprememba Dobra karma

Saturn se obrača direktno, kar za nas pomeni ...

Screenshot at 2020-09-25 12-04-31 Svet24.si

VIDEO: Poslanec med videokonferenco strastno ...

janez jansa aleksandra pivec Reporter.si

Aleksandri Pivec šteti dnevi tudi v Janševi ...

ukc ljubljana Svet24.si

UKC Ljubljana se polni, hospitaliziran tudi ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Carmela Mosquera Njena.si

Ljubezen po domače: Resnica o Kolumbijki je ...

nu
nu
0 10.08.2020 13:11:29

Lahko MARIBOR GOSTI Severne Irce ali mora na NEVTRALNO? Kaj pa Olimpija? TU SO ODGOVORI!

Grega Wernig
Žreb seveda ni več samo žreb, zdaj so pomembne tudi zelene, oranžne in rdeče države.

Saj veste, Celjani bi morali v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v Sloveniji gostiti irskega prvaka, a ne morejo. Slovenija ni na zelenem seznamu Republike Irske, Irci bi morali ob vrnitvi v karanteno, zato bo tekma na nevtralnem igrišču v Budimpešti. Marsikakšen slabši poznavalec geografije je ob tem pomislil, da je enaka usodo doletela tudi Maribor, ki je dobil vlogo gostitelja in nasprotnika s Severne Irske: A seveda ni tako - kot stvari stojijo zdaj, bo tekma normalno v Mariboru. 

Severna Irska je seveda del Združenega kraljestva, njegovi državljani so na slovenskem zelenem seznamu, v tem primeru pa to velja tudi obratno. Čeprav vsak element Združenega kraljestva oblikuje svoj seznam in je posebej škotski precej strog, pa Severna Irska sledi angleškemu. In od konca julija je Slovenija na tem seznamu zelena. Če bo tako tudi ostalo (v skrajnem primeru so spremembe možne tudi tik pred zdajci), bodo gostje normalno pripotovali, odigrali tekmo in se vrnili domov. 

Enako pa velja tudi za nasprotnika Olimpije, ki prihaja z Islandije. Ta svoje državljane brez karantene sprejema ob prihodu iz katerekoli članice Evropske Unije, pa tudi sicer ima eno najbolj odprtih in sofisticiranih politik do sprejema prišlekov. Vsakomur, ki pripotuje iz katerekoli države Evropske Unije namreč brezplačno opravijo test na letališču in ga v primeru negativnega izvida prosto spustijo v svojo otoško državo.   

Članki iz rubrike