mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jb
jb
0 05.08.2020 18:44:21

Nogometaš Olimpije ima NOV KLUB! Ključni mož zmajev ODŠEL V AVSTRIJO in podpisal za...

Jurij Kodrun
Tomislav Tomić podpisal za Admiro Wacker.

Dozdajšnji kapetan Olimpije Tomislav Tomić ni bil dolgo brez kluba. Defenzivni vezist iz Bosne in Hercegovine bo po slovesu od Ljubljane kariero nadaljeval v Avstriji.

V letu 2020 sta k Admiri Wacker odšla dva, ki sta bila tako ali drugače povezana z Olimpijo. Pred nekaj meseci je pomočnik trenerja Zvonimirja Solda postal nekdanji vodja mladinskega pogona zmajev Fabijan Komljenović. Zdaj se je slednjemu pri omenjenem avstrijskem klubu pridružil še Tomić. Slednjega so v svoje vrste vabili tudi nekateri klubi iz rodne domovine, toda Tomić je bosanskim medijem zaupal: "Na mizi imam ponudbi iz prve poljske in avstrijske lige." Na koncu se je odločil za tisto, ki je prišla iz Avstrije.



DIREKTOR JE SLOVITI MAGATH
Z Admiro bo igral v prvi avstrijski ligi, v kateri se je klub iz Mödlinga, naselja ob Dunaju, v tej sezoni krčevito boril za obstanek. Admira, pri kateri kot direktor službuje tudi proslavljeni Nemec Felix Magath, svoj čas trener münchenskega Bayerna, je morala v zadnjem delu tekmovalnega leta 2019/20 v ligo za obstanek. Tam je dejansko trepetala do zadnjega, na koncu je imela pred WSG Tirolom, pri katerem je igral Zlatko Dedić, le dve točki prednosti. Odločitev je dejansko padla v zadnjem krogu, ko sta se pomerila prav WSG Tirol in Admira. Če bi domači slavili, bi skočili na predzadnje mesto in si priigrali obstanek. Končalo se je z remijem 0:0 in novi Tomićev klub je podaljšal prvoligaško vozovnico še za vsaj eno let. Zgodovinsko gledano je Admira sicer eden večjih avstrijskih klubov, v Mödlingu so se naslova državnega prvaka veselili devetkrat. Čeravno je res, da nazadnje leta 1966 …

Članki iz rubrike