Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 31.07.2020 10:00:45

Je bila selitev v MARIBOR korak nazaj? Jan Repas z odgovorom, ki navijače VIJOLIČASTIH ne bo pustil ravnodušne!

Grega Wernig
Triindvajsetletni Jan Repas se je iz Francije vrnil v Slovenijo.

Že dva tedna 23-letni Jan Repas trenira v Ljudskem vrtu, kamor se je vrnil iz Francije, natančneje iz Caena. Repas je v Caen prestopil poleti leta 2017, ko je nase opozoril z izjemnimi predstavami v kvalifikacijah za ligo Europa. Takrat so Domžale senzacionalno izločile nemški Freiburg in drago prodale kožo na dveh tekmah z Marseillem. Takrat so ga opazili tudi pri Caenu in zanj odšteli več kot milijon evrov odškodnine.

Toda po zelo spodbudnem začetku ni več dobil veliko priložnosti za igro in jasno je bilo, da moram nekaj ukreniti, Maribor pa se je ponujal kot na dlani. "V Ljudskem vrtu sem treniral že približno dva tedna, dozdajšnji vtisi so odlični, čeprav je hkrati res, da zaradi zgoščenega ritma tekem v končnici prvenstva z ekipo nisem vadil ravno veliko. V glavnem smo bili v manjših skupinah, toda pomembno je, da se dobro počutim, in komaj sem čakal, da se spet zberemo ter se začnemo pripravljati na prihajajoče izzive. Premor je bil res kratek, ampak nestrpno smo pričakovali vnovični začetek, da bi čim prej pozabili na prejšnjo sezono. Da začnemo z novih temeljev," pravi Jan Repas.

jan repas maribor gw
Grega Wernig

Je francoska preizkušnja morda prinesla veliko razočaranja, je bila koristna …? "Ni nikakršnega razloga, da bi bil razočaran, vsaka tovrstna izkušnja je po mojem mnenju dobrodošla. Ko igralec doživi kaj takega, se veliko nauči. Prav gotovo sem dobil veliko novih spoznanj, ki mi bodo v prihodnje še kako koristila. O tem ne dvomim," zagotavlja Jan Repas.

Oliver Bogatinov ni potreboval veliko časa, da ga je prepričal v prihod v štajersko prestolnico. "Ko se je pojavila ta možnost, ko sem dobil vabilo, nisem kaj prida razmišljal. To se mi je takoj zdela pravšnja možnost, h kateri me je spodbudila tudi zgodba Jana Mlakarja, ki se je po vrnitvi iz tujine v Mariboru odlično znašel. Odločitev ni bila težka," pravi mladenič, ki se lahko pohvali z raznovrstnostjo.

CELOTEN POGOVOR Z JANOM REPASOM SI LAHKO PREBERETE V PTEKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: maribor, jan-repas

Članki iz rubrike