janez poklukar Svet24.si

Aplikacija nima namena preprečevati kopiranja ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kristina-timanovska Svet24.si

Kljub Janševemu vabilu beloruske atletinje ne bo ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

Kraljica Elizabeta Odkrito.si

Kraljeva palača se maščuje princu Harryju, to ...

slovenija tokio doncic pm Njena.si

To so lepotice, ki jih ljubijo naši košarkarji!

nu
nu
1 31.07.2020 10:00:45

Je bila selitev v MARIBOR korak nazaj? Jan Repas z odgovorom, ki navijače VIJOLIČASTIH ne bo pustil ravnodušne!

Grega Wernig
Triindvajsetletni Jan Repas se je iz Francije vrnil v Slovenijo.

Že dva tedna 23-letni Jan Repas trenira v Ljudskem vrtu, kamor se je vrnil iz Francije, natančneje iz Caena. Repas je v Caen prestopil poleti leta 2017, ko je nase opozoril z izjemnimi predstavami v kvalifikacijah za ligo Europa. Takrat so Domžale senzacionalno izločile nemški Freiburg in drago prodale kožo na dveh tekmah z Marseillem. Takrat so ga opazili tudi pri Caenu in zanj odšteli več kot milijon evrov odškodnine.

Toda po zelo spodbudnem začetku ni več dobil veliko priložnosti za igro in jasno je bilo, da moram nekaj ukreniti, Maribor pa se je ponujal kot na dlani. "V Ljudskem vrtu sem treniral že približno dva tedna, dozdajšnji vtisi so odlični, čeprav je hkrati res, da zaradi zgoščenega ritma tekem v končnici prvenstva z ekipo nisem vadil ravno veliko. V glavnem smo bili v manjših skupinah, toda pomembno je, da se dobro počutim, in komaj sem čakal, da se spet zberemo ter se začnemo pripravljati na prihajajoče izzive. Premor je bil res kratek, ampak nestrpno smo pričakovali vnovični začetek, da bi čim prej pozabili na prejšnjo sezono. Da začnemo z novih temeljev," pravi Jan Repas.

jan repas maribor gw
Grega Wernig

Je francoska preizkušnja morda prinesla veliko razočaranja, je bila koristna …? "Ni nikakršnega razloga, da bi bil razočaran, vsaka tovrstna izkušnja je po mojem mnenju dobrodošla. Ko igralec doživi kaj takega, se veliko nauči. Prav gotovo sem dobil veliko novih spoznanj, ki mi bodo v prihodnje še kako koristila. O tem ne dvomim," zagotavlja Jan Repas.

Oliver Bogatinov ni potreboval veliko časa, da ga je prepričal v prihod v štajersko prestolnico. "Ko se je pojavila ta možnost, ko sem dobil vabilo, nisem kaj prida razmišljal. To se mi je takoj zdela pravšnja možnost, h kateri me je spodbudila tudi zgodba Jana Mlakarja, ki se je po vrnitvi iz tujine v Mariboru odlično znašel. Odločitev ni bila težka," pravi mladenič, ki se lahko pohvali z raznovrstnostjo.

CELOTEN POGOVOR Z JANOM REPASOM SI LAHKO PREBERETE V PTEKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: maribor, jan-repas

Članki iz rubrike