sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
10 30.07.2020 08:53:12

Dogaja se! ZVEZDNIK pred vrati LJUDSKEGA VRTA. Tukaj so podrobnosti …

Grega Wernig
Vijoličasti so na dobri poti, da si za prihodnjo sezono zagotovijo močno orožje.

Pred dnevi smo pisali o tem, da si športni direktor Maribora dozdajšnjim novim močem prizadeva pridružiti še eno. V napadalnih vrstah. Razkrili smo, da se je ogrel za možnost, da bi iz Brightona v Ljudski vrt vrnil Jana Mlakarja, ki po tem, ko je v vijoličasti opravi blestel, na Otoku nikakor ne dočaka prave priložnosti. Premierligaš ga je najprej posodil Queens Park Rangersu in nato še Wiganu, zgodba pa se ni razpletla po želenem scenariju. V obeh ekipah skupaj je zbral zgolj sedem prvenstvenih nastopov, v bojih za točke je na igrišču skupno preživel zgolj 117 minut. Kajpada je popolnoma jasno, da s takšnim statusom ni zadovoljen, in odločen je nekaj spremeniti. V iskanju rešitve za 21-letnega napadalca je priložnost za velik ulov začutil Oliver Bogatinov.


"Za zdaj je zanesljivo le to, da bo tudi v prvem delu prihodnje sezone odšel na posodo. In v poštev pride le klub, v katerem bo imel zagotovljeno minutažo, ker je popolnoma jasno, da je pred njim izjemno pomembna sezona. Ne sme biti napake, ne smeva si je privoščiti, tega se zelo dobro zavedava. Slovenija bo letos gostila evropsko prvenstvo mladih reprezentanc, Jan pa je kapetan izbrane vrste in kakopak želi biti na ta zares velik izziv čim bolje pripravljen," se resnosti razmer zaveda igralčev zastopnik Amir Ružnić, ki pred dvema dnevoma vrnitve v domovino ni hotel izključiti. "Če bi se morda vrnil, bi se samo v Maribor. Nikamor drugam!" je dodal ugledni menedžer in navijačem 15-kratnim prvakom vzbudil upanje.

mlakar zahovic gw
Grega Wernig
Ob sredinem mariborskem zboru smo seveda želeli izvedeti še kaj več. Uradnih informacij ni bilo, Oliver Bogatinov se je zavil v molk, toda dobili smo namig, da je bilo dogajanje v klubskih pisarnah nadvse razgibano. Snovalec kadrovske politike je iskal način, kako Jana Mlakarja vrniti v mariborsko slačilnico, in od mobilnega telefona se ni odmaknil niti za sekundo. Niti v trenutkih, ko je vmes za krajši čas prišel na zrak na vzhodno tribuno, da bi ujel kakšen del treninga. In po informacijah, ki smo jih dobili iz zelo zanesljivega vira, bi se mu trud utegnil obrestovati. Bil naj bi na (zelo?) dobri poti, da zaključi projekt, ki se ga je lotil.


Jan Mlakar je menda že privolil v vrnitev 'domov', tudi njegov zastopnik se strinja, da bi bila to v tem trenutku bržčas najboljša poteza in tudi vodilni možje Brightona so takšni različici bojda naklonjeni. Za zdaj načeloma ob zavedanju, da bi bil Maribor najbrž pravšnji poligon, da bi njihov igralec domače evropsko prvenstvo lahko dočakal v top formi in tako na zaključnem turnirju lažje opozoril nase, kar bi vplivalo tudi na njegovo tržno vrednost. Računi Angležev so torej zelo jasni, ampak zadeva še ni končana. Treba je rešiti finančna razmerja v času enoletne posode, za ugotovitev, da Štajerci v tem segmentu nimajo prav navdušujočega izhodišča, pa ni treba biti ravno sijajen ekonomist. Zato pa je toliko bolj obetaven »celotni paket«, kar bi na koncu lahko pretehtalo, in obstajala naj bi zares precejšnja verjetnost, da bo Jan Mlakar znova zaigral v mariborskem dresu. Z eno nogo naj bi že bil v Ljudskem vrtu …

ŠE VEČ O PESTREM DOGAJANJU V MARIBORU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike