Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
27.07.2020 07:50:58
Deli članek:

Jim zavidajo? Športni direktor MARIBORA spregovoril o tem, zakaj so CELJANI postali PRVAKI: Dovolj pove že to, da ...

Maribor je z zmago v Kidričevem in ob remiju med Celjem in Olimpijo prišel do naslova slovenskega državnega podprvaka.

Zaostal je zgolj za grofi, v fotofinišu pa prehitel zeleno-bele večne rivale. Naslov državnega prvaka se jim je izmuznil, čeprav je po štirih zaporednih zmagah, ki jih je Sergej Jakirović nanizal takoj po prihodu v Ljudski vrt, kazalo, da bodo petnajstkratni slovenski državni prvaki konec julija postali šestnajstkratni. Prišli so namreč zgolj na točko zaostanka za takrat še vodilno Olimpijo, pred njimi je bil večni derbi in večina ljubiteljev slovenskega klubskega nogometa je bila prepričanih, da bo Maribor premagal takrat že precej razbito Olimpijo, si priigral dve točki prednosti pred Ljubljančani in da od tam naprej ne bo več gledal nazaj.

Da se bodo uresničile besede nekdanjega športnega direktorja kluba Zlatka Zahovića o avtocesti, ki naj bi jo imeli vijoličasti na poti do novega naslova slovenskega državnega prvaka. Naposled se je razpletlo drugače. Na avtocesti je bil zaprt predor Trojane, Olimpija je v Stožicah slavila z 1:0 in tam se je začel mariborski sestop. V štirih tekmah so Štajerci izgubili kar trikrat, ob Olimpiji so vijoličaste premagali tudi Celjani in Sežančani, tako da je bil boj za naslov prvaka izgubljen. Kaj bi bilo, če bi bilo … Scenariji, ki jih v teh dneh mariborski nogometaši, trener Sergej Jakirović in tudi športni direktor Oliver Bogatinov v svojih glavah premlevajo, so zagotovo številni. Če bi premagali Olimpijo v Ljubljani, bi bili prvaki. Če bi premagali Celje v Ljudskem vrtu, prav tako. Ali pa če bi slavili v Sežani. Na koncu se je izkazalo tudi, da bi za naslov prvaka zadostoval že remi proti grofom … Če, če, če … Saj veste, kako je s temi čeji …

Celjani so izkoristili slabši trenutek Maribora in Olimpije

Dejstvo je, da je Maribor izgubil v Stožicah, v Sežani in v Ljudskem vrtu proti Celju. In da so ti trije porazi na koncu prinesli drugo mesto na prvenstveni lestvici, z dvema točkama zaostanka za Celjani. Če k temu dodamo še hiter, prehiter izpad iz pokala, ko je vijoličaste na Bonifiki šokiral Koper, in izpad v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa, potem lahko hitro ugotovimo, da je za Mariborčani ena najslabših sezon v zadnjih letih. Ena najslabših in ena najbolj turbulentnih. Na klopi jo je začel Darko Milanič, na športnodirektorskem fotelju Zlatko Zahović. Končala sta jo Sergej Jakirović kot strateg in Oliver Bogatinov kot snovalec kadrovske politike. In prav slednji je v pogovoru za klubsko spletno stran naredil rezime letošnje sezone. »Prehiteli Olimpijo, žal pa to ni bilo dovolj za prvaka. Kljub temu sem vesel odziva moštva v zadnjih tekmah, prizadevnosti in uspešnega dela trenerja Sergeja Jakirovića ter celotnega štaba. Naj bo to osnova za začetek nove sezone, ko bodo števci na ničli,« je začel Bogatinov. »Dozdajšnje tekme so nam sicer prinesle precej koristnih spoznanj. Če je predkoronski Maribor dobival velike tekme in izgubljal točke proti ekipam iz spodnjega dela lestvice, je bilo v pokoronskem obdobju ravno nasprotno, vendar to ni bilo dovolj za prvaka. Na teh tekmah smo z izjemo v Sežani dobro opravili, žal pa proti Olimpiji in Celju nismo osvojili niti točke. Veljajo pa čestitke nogometašem Celja, ki so popolnoma zasluženo slavili. Izkoristili so slabši trenutek Maribora in Olimpije, kar potrjuje podatek, da je tokrat za osvojitev naslova zadostovalo najmanj točk v zadnjih enajstih letih, kar seveda ne zmanjšuje uspeha Celjanov, ki so zasluženo prvaki. Trikrat so nas premagali, to pove dovolj,« je še dodal športni direktor vijoličastih.