Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.07.2020 07:39:11
Deli članek:

JUVENTUS se spet veseli lovorike, Cristiano RONALDO pa je na najboljši možni način odgovoril VSEM dvomljivcem! (video)

Reuters

Nogometaši Juventusa so po zmagi nad Sampdorio z 2:0 (1:0) v 36. krogu italijanskega prvenstva osvojili deveti zaporedni in skupno 36. naslov državnega prvaka. Zasedba iz Torina ima dva kroga pred koncem neulovljivih sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Interjem iz Milana, medtem ko Atalanta in Lazio zaostajata osem točk.

Izbranci Maurizia Sarrija so po bolečem porazu v prejšnjem krogu v Vidmu dolgo časa lomili odpor Sampdorie. V prvem polčasu so ga zlomili šele v šesti minuti sodniškega podaljška, ko je zadel Cristiano Ronaldo. Portugalec je izenačil rekorden klubski strelski dosežek Feliceja Borela, ki je v sezoni 1933/34 prav tako zabil 31 golov. V drugi polovici tekme je zadel še Federico Bernardeschi (67.).

Juventus je najbolj uspešna ekipa na italijanskem škornju. Po osvojenih naslovih si drugo mesto delita AC Milan in Inter Milano, ki sta 18-krat osvojila "scudetto", četrtouvrščena Genoa pa devetkrat.

Staro damo do konca prvenstva čakata še obračuna proti Cagliariju in Romi, 7. avgusta pa tudi povratna domača tekma osmine finala lige prvakov proti francoskemu Lyonu, ki je na prvi medsebojni tekmi konec februarja slavil z 1:0.

Lazio je danes v Veroni slavil s 5:1. Osrednja osebnost dvoboja je bil Ciro Immobile, ki je dosegel kar tri gole in ima na lestvici strelcev tri zadetke več od Ronalda.

Lecce bo po današnjem porazu v Bologni z 2:3 bržkone ostal brez prvoligaškega statusa, dva kroga pred koncem za sedemnajstuvrščeno zasedbo iz Genove zaostaja štiri točke. Za Lecce je od 60. minute igral 28-letni Slovenec Žan Majer.

Danes je na sceno stopilo tudi moštvo Valterja Birse, njegov Cagliari je na domačem igrišču moral priznati premoč Udineseja, ki je slavil z 1:0. Birsa je večino tekme preživel na klopi za rezervne igralce, v igro vstopil šele v 88. minuti.

Drugouvrščeni Inter je v soboto v gosteh ukanil Genovo s 3:0 (1:0). Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je odigral celotno tekmo za milansko ekipo, v polno pa sta zadela Belgijec Romelu Lukaku (34. in 90) ter Čilenec Alexis Sanchez (83.).

Uspešna je bila tudi Parma, kjer igra slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Slovenec je igral od začetka do konca tekme, njegova ekipa pa je v Brescii slavila z 2:1. Za Parmo sta zadela Matteo Darmian (59.) in Šved makedonskih korenin Dejan Kuluševski (81.), za Brescio pa Daniele Dessena (62.).

Nogometaši Atalante so dvoboj 36. kroga v serie A odigrali že v petek in se v gosteh razšli z Milanom z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Slovenski reprezentant Josip Iličić zaradi poškodbe ni bil v kadru gostujoče ekipe iz Bergama. Gostitelji so povedli z golom Hakana Calhanogluja (14.), za goste pa je izenačil Duvan Zapata (34.).