Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2020 16:34:55
Deli članek:

Tole marsikomu NE BO VŠEČ: Zvezdnik Celja je slovensko prvenstvo primerjal s hrvaškim in ga UVRSTIL MED ...

Jurij Kodrun

Celjani so prvič v svoji stoletni zgodovini v sredo osvojili naslov državnih prvakov.

Remi na zadnji tekmi z Olimpijo je zadostoval, da so ohranili dve točki prednosti pred Ljubljančani in Mariborčani, po koncu srečanja pa je bilo slavje v knežjem mestu nepopisno.

Med igralci v zasedbi Dušana Kosića je kar nekaj takih, ki so letos močno opozorili nase. Med njimi je tudi Ivan Božić. Triindvajsetletni napadalec iz Vinkovcev, ki ga je rumeno-modrim posodil zagrebški Dinamo, je prvenstvo končal z desetimi goli in tremi asistencami.

V pogovoru za Večernji je med drugim navdušeno govoril o tem, da se v Sloveniji počuti odlično in da bi najraje ostal v Celju, če bo le mogoče.

Odgovoril pa je tudi na vprašanje o tem, kako bi primerjal slovensko in hrvaško ligo. "Raven nogometa v Sloveniji ni takšna kot na Hrvaškem, ampak je dobra za mladega nogometaša, ki tu lahko napreduje. Nogomet je dober in to je prava stvar zame. To je nekaj med prvo in drugo hrvaško ligo. Celje bi lahko pariralo Gorici, Slavenu ..." Za jasnejšo sliko lahko dodamo, da gre za kluba, ki sta v zadnji sezoni hrvaškega prvenstva osvojila šesto in sedmo mesto. Gorica je z izkupičkom 12-13-11 zbrala 49 točk, Slaven 39 (10-9-17), prvak Dinamo pa 80 (25-5-6).