Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 05.07.2020 09:13:36

ANTE ŠIMUNDŽA se vrača DOMOV: JAZ in MARIBOR? Poglejte, takole je ...

Martin Metelko
Mura odhaja v Ljudski vrt po dveh zaporednih prvenstvenih porazih, kar se sliši kot zelo slaba popotnica, toda vmes so črno-beli kakopak naredili nekaj velikega. Osvojili so pokalno lovoriko, si zagotovili evropsko vozovnico in štajersko-prekmurski spopad pričakujejo veliko bolj mirno kot vijoličasti.

Črno-beli so imeli po burnem prejšnjem tednu dovolj časa za počitek in mirno pripravo na dvoboj z vijoličastimi. "To nam je ustrezalo. Po napornem ritmu je bil teden brez tekmovalne preizkušnje dobrodošel, da smo malce strnili misli ter dojeli nekatere stvari, ki so se zgodile, hkrati smo se spočili, osvežili in lahko nekaj več pozornosti namenili treningom," pravi  Ante Šimundža.

Takšen je vedno kočljiv

Pokalni uspeh je zdaj arhiviran. "Mora biti tako, ker sledijo nove zahteve, novi izzivi, nove tekme," je jasen 48-letni strokovnjak, ki ga ligaški poraz po slavju ob osvojitvi lovorike ni vrgel iz tira. Kvečjemu nasprotno! "Rezultatsko nismo bili uspešni, toda bili smo zelo dobri, ekipa se je odzvala primerno. Ne spomnim se, da bi si proti Domžalam kdaj ustvarili toliko priložnosti ... Zaradi takšnega in drugačnega spleta okoliščin nismo zadeli, a pride tudi takšna tekma. S porazom seveda nismo zadovoljni, nikoli nismo, me je pa razveselil pristop fantov, ki je bil takšen, kot mora biti. Naslednji dvoboj po velikem uspehu, po nekem mejniku, je vedno kočljiv, mi smo bili na primerni ravni."

Vse to je tudi dober obet v pričakovanju gostovanja današnjega pod Kalvarijo. "Rezultat največkrat narekuje razpoloženje in tudi mi na to seveda nismo imuni, ampak na tekmo z Domžalami smo pogledali z drugega zornega kota, se o tem pogovorili in verjamem, da smo se odzvali pravilno ter da smo na pravi poti."

Govorili smo o spektaklih ...

Ljudski vrt bo prazen, česar na derbijih med Mariborom in Muro nikakor nismo navajeni. "Škoda, res škoda. Kulisa je bila vedno izjemna, govorili smo o spektaklih. Tako kot na igrišču se je tudi na tribunah ustvarilo izjemno in obenem zdravo rivalstvo. To bomo pogrešali, vendar na to nimamo vpliva, hkrati verjamem, da bo dogajanje na igralni površini zanimivo in da bo to dobra tekma. Imamo svoje načrte, razmišljamo pozitivno," je samozavesten strateg Mure, ki se vrača domov. Vračal se je že večkrat in občutki so gotovo drugačni kot pred drugimi gostovanji. "Maribor je del mojega življenja. Mimo tega ne moremo in mimo tega nočem. Tako je in v Ljudski vrt vedno rad pridem, vedno se rad vračam. To igrišče je zame nekaj posebnega, toda v času tekme čustva postavim na stran in poskušam narediti vse, kar je v mojih močeh, za uspeh svoje ekipe."

simundza
alesfevzer.com

Različni pritiski

Mnogi so prepričani, da so črno-beli v prednosti. Maribor je po večnem derbiju ranjen in pod velikim pritiskom uspeha, na drugi strani je Mura mirna, saj je lahko veliko bolj sproščena. "Oboji čutimo pritisk, toda vsak po svoje. Maribor je favorit, zato je pod pritiskom zmage in prvega mesta na lestvici. Mi tega nimamo, zato pa čutimo pritisk dokazovanja, pritisk množične podpore navijačev, pritisk konkurence v boju za mesto v ekipi in pritisk želje po zmagi na vsaki tekmi. Drži, navzven nismo tako obremenjeni kot Maribor, ampak nikakor nočemo biti v območju udobja. To je pri nas prepovedano."
Pričakovati je, da bodo Štajerci od prve minute odločno krenili proti soboškim vratom. "Maribor bo želel prevladovati, narekovati ritem, toda s tem imamo izkušnje. Odigrali smo že veliko takšnih tekem, nekaj tudi v Ljudskem vrtu, in tako z njimi rasli. Enkrat bolj, drugič manj uspešno, toda verjamem, da bomo na presing in agresivnost gostiteljev znali ustrezno odgovoriti," je sklenil Ante Šimundža.

Članki iz rubrike