dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

nu
nu
2 28.06.2020 12:26:10

Te besede povedo VSE! Šuler o Zlatku Zahoviću kot še nikoli PREJ: Poraz ali zmago je znal ...

Nekdanji dolgoletni član Maribora je spregovoril o današnjem večnem derbiju, hkrati pa na dušo popihal Zlatku Zahoviću.

Do zadnjega večnega derbija v letošnji sezoni odštevamo ure, veliki spektakel med Olimpijo in Mariborom se bo v Ljubljani začel ob 20.45. Zaradi aktualnih razmer in pandemije koronavirusa navijači tokrat ne bodo smeli vstopiti na stadion v Stožicah, za neposreden televizijski prenos bo poskrbela televizija Slovenija.

Mnenja so deljena, izrazitega favorita na tej tekmi ni, vendarle gre za večni derbi. To je tekma, ki je nekaj posebnega, tega pa se še kako dobro zaveda Marko Šuler, ki se je pred začetkom letošnje sezone upokojil, dres Maribora pa po dolgih letih zamenjal za mesto predsednika nogometna kluba Dravograd.

Razmere v slovenskem nogometu še zmeraj odlično pozna, pri tokratni napovedi pa je bil nadvse previden. Olimpija ima namreč novega trenerja, tudi Maribor ni ravno v zavidljivi formi, o čemer si lahko več preberete na tej povezavi. V pogovoru za Siol pa se je dotaknil tudi igralskih časov in nekdanjega športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića. Od njega se je veliko naučil, ne glede na turbulentno obdobje, ki ga je Maribor preživljal z Zahovićem na čelu. 

Zahović je bil precej več kot le športni direktor, bil je dober motivator, v tistih najtežjih časih je znal pozornost preusmeriti stran od igralcev in jim zagotoviti vsaj malce potrebnega miru. "Zlatko je bil mojster, ne bom rekel ravno manipulacije, a je znal poraz ali zmago pospremiti na tak način, da se je preusmerila energija. Res je bil mojster, kako dvigniti ekipo ali pa jo spraviti na tla, ko je bila evforija. To ima v malem prstu. Imel sem srečo, da sem se učil od njega. Če znaš pravilno izbirati stvari, lahko obračaš stvari v svoj prid, v drugačno smer," je Šuler popihal na dušo nekdanjemu športnemu direktorju Maribora, ki je bil za mnoge brez dvoma mojster retorike.

Značke: šuler, maribor, olimpija

Članki iz rubrike