Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.06.2020 10:52:26
Deli članek:

To se zgodi ZELO REDKO, a če kaj takega reče ANTE ŠIMUNDŽA ...

Martin Metelko

Muraši v Ljubljano na krilih štirih zaporednih zmag.

Štiri zmage na štirih tekmah! Takšen je izkupiček Mure v obdobju po epidemiji, v Fazaneriji imajo vsekakor več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo. Najprej so dvakrat padli Kidričani, drugič v polfinalu pokalnega tekmovanja, nato so orožje položili Kraševci in nazadnje še Celjani. V dvoboju z grofi so črno-beli točke 'okrasili' še z umetniškim vtisom, njihova podoba je bila zares odlična.

Ante Šimundža po porazih ne zganja tragedij, po zmagah se ne predaja evforiji. Profesionalec od glave do pete, ki si vedno znova prizadeva skrivati čustva in ostati preudaren, iz njega boste težko izvlekli 'bombo' za naslovnico. Tudi po uspehu z grofi je govoril z mirnim glasom, ampak zadovoljstva vendarle ni mogel skriti, toda njegova prva misel po četrti zaporedni zmagi je bila kljub temu presenetljiva. "Za nami je top tekma," je dejal mariborski strokovnjak, a to še bi bilo vse. "Odigrali smo natančno tako, kot smo se dogovorili, zmaga bi bila lahko tudi izdatnejša. Celjani so dinamična, napadalno usmerjena zasedba, vendar smo znali poiskati njene slabosti in jih izkoristiti. V vseh elementih igre smo bili boljši od nasprotnika," je nadaljeval strateg Mure. Če malce pretiravamo, je slišati tako 'močne' besede iz ust nekdanjega odličnega napadalca pravi mali čudež, ampak hkrati takšna pohvala vsekakor na najboljši možni način razkriva, da je bila soboška podoba na zares visoki ravni.

In takšna je bila od prve do zadnje minute, Prekmurci so bili ob fanatičnem pristopu sveži, agresivni, hitri. Vedno za korak pred tekmeci, s čimer so si zagotovili prevlado, s katero sta se njihova samozavest in navdahnjenost zgolj stopnjevali, všečnih akcij ni manjkalo.

Medtem se muraši pripravljajo na naslednji izziv, v soboto jih v Ljubljani čaka spopad z navdušujočim Bravom ...