pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
2 17.06.2020 17:31:00

Uf, kako je UDARIL! Trener Maribora podprl ODSTAVLJENEGA HADŽIĆA in OSTRO napadel Mandarića!

www.alesfevzer.com
Kako so odločitev Milana Mandarića, da odpusti Safeta Hadžića, videli v Ljudskem vrtu?

Novopečeni strateg Maribora Sergej Jakirović je pred jutrišnjo tekmo proti Triglavu spregovoril tudi o dogajanju v slovenski prestolnici. O novi nerazumljivi odločitvi predsednika Olimpije Milana Mandarića, ki se je po porazu Ljubljančanov proti Celju odločil odpustiti Safeta Hadžića, četudi je slednji z zmaji ne glede na poraz proti grofom zasedal prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Na vprašanje, ali ga je presenetila Mandarićeva odločitev, je trener Maribora dejal: "Pri Olimpiji me ne preseneča nič. Odkar sem prišel v Maribor, sem vsak dan bral o tem, da kolega Hadžić odhaja, kar mi je bilo malce čudno. Človek je imel sedem točk prednosti pred nami … Kot da sami sebi želijo vnesti nemir. Tako jaz vidim zadeve. Res mi je vse skupaj kar malce neverjetno, kot da se zapletajo v svoje noge. Ampak to je njihova stvar. Mi imamo svoje delo in za zdaj smo na dobri poti."

In pojasnil, zakaj odstavitev Hadžića vidi kot veliko priložnost za njegovo moštvo za končni naslov slovenskega državnega prvaka. "Seveda je to priložnost za Maribor. Vem, koliko časa sem ob prihodu v Maribor porabil za analizo, za spoznavanje igralcev, njihove dobre, slabe lastnosti. Zdaj enostavno ni časa. Zdaj se bodo začele tekme vsake tri dni in novi trener ne bo vedel, kje je njegova glava …" je razglabljal Jakirović.

Med morebitnimi novimi okrepitvami Olimpije se omenjajo tudi imena hrvaških strategov, ki trenirajo v 1. hrvaški nogometni ligi, od koder je prišel tudi Jakirović v Ljudski vrt. Zakaj so hrvaški trenerji tako zanimivi slovenskim klubom? "To morate vprašati klube. Verjamem, da je vsaj 15 kandidatov za klop Olimpije. Verjamem, da je bilo tudi pri Mariboru tako, to je povsem legitimno. Klub mora izbrati pravo rešitev. Stipić, Ivković, to sta imeni, ki sem ju tudi jaz prebral v medijih. O njima vse najboljše. Sta dobra trenerja. Ivković je v Lokomotivi delal odličen posel, nato je treniral moštva, ki so se borila za obstanek. Stipić se je uvrstil v polfinale pokala, na poti do tja v četrtfinalu izločil tudi mene z Gorico. To sta trenerja, ki lahko naredita dobro delo pri Olimpiji," je zaključil šef mariborske stroke.

Članki iz rubrike