IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 17.06.2020 16:16:35

BOMBA IZ UEFE! Kakšna čast za Slovenijo, nov koledar naši državi prinesel NOR DOGODEK!

Profimedia
Med številnimi pričakovanimi odločitvami Uefinega izvršnega odbora tudi nepričakovana. In za nas sijajna.

Kot je bilo napovedano, se bo liga prvakov zaključila med 12. in 23. avgustom v Lizboni, kjer bodo odigrali zaključni turnir osmerice. Podoben turnir bo med 5. in 21. avgustom za zaključek lige Europa organizirala Nemčija. Gostitelji in razpored tekem Eura ostajajo nespremenjeni, enako velja za ligo narodov - ta je po nekaterih napovedih malce visela, a je ves čas prevladovalo mnenje, da jo bo Uefa rešila. In jo je - Slovenija bo jeseni po prvotnem urniku odigrala šest tekem proti Grčiji, Kosovu in Moldaviji. 

Prišlo je do spremembe tudi pri kvalifikacijah za novo sezono lige prvakov in lige Europa. Razen play-offa za ligo prvakov se bodo celotne kvalifikacije odločale z eno samo tekmo - gostitelja bo določil žreb. Žreb za skupine lige prvakov bo 1. oktobra v Atenah, medtem ko se bo nova sezona skupinskega dela začela 20. oktobra. Kaj bo z gledalci in kaj brez njih, bo Uefa določala sproti. No, do velike spremembe pa je prišlo pri organizaciji evropskega prvenstva U-21. 

Tega bi poleti leta 2021 morali gostiti Slovenija in Madžarska, pri čemer bi Budimpešta gostila veliki finale. A Budimpešti je zdaj pripadel letošnji evropski superpokal, ki bo na spored 24. septembra. Evropsko prvenstvo U-21 pa bo na sporedu v dveh rundah, in sicer najprej v marčevskem reprezentančnem terminu skupinski del, nato pa ob koncu maja in začetku junija izločini boji. Pri čemer pa bo, pozor, Slovenija v nedeljo, 6. junija, gostila veliki finale. Zagotovo največjo tovrstno tekmo v zgodovini države.    

Značke: uefa, čeferin, slovenija

Članki iz rubrike