nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 14.06.2020 09:03:38

FANTASTIČNI prvi polčas v Neaplju, dva ZGODOVINSKA zadetka NAVDUŠILA Italijo in ves svet (VIDEO)

Reuters
Tudi v Italiji so po koncu pandemije koronavirusa zagnali nogomet - s povratnima polfinalnima tekmama pokalnega tekmovanja.

Potem ko je dan prej prvi finalist postal Juventus, ki je na povratni tekmi z Milanom ohranil prednost zadetka v gosteh s prve (februarske) tekme v Milanu. Oba dvoboja sta se sicer končala brez zmagovalca. Včeraj pozno sinoči je podobno uspelo še Napoliju.

Neapeljčani so v obračunu z Interjem branili prednost zadetka s prve tekme na San Siru. A že takoj po začetnem sodnikovem žvižgu je Danec Christian Eriksen s prekrasnim zadetkom dvoboj vrnil na izhodišče. Nogometaš, ki je k modro-črnim letos januarja prestopil iz londonskega Tottenhama, je izvajal kot in žogo neposredno poslal v mrežo vratarja Napolija Davida Ospine.

eriksen


Zadetek neposredno iz kota pa domačih nogometašev ni preveč zmedel, že pred odmorom so namreč izid izenačili in si tako spet priigrali prednost, ki so jo v drugem delu tekme tudi uspeli zadržati.

V 41. minuti je Samirja Handanovića premagal in izid izenačil Dries Mertens. Belgijec je dosegel, ne le zadetek za finale, ampak tudi svoj 122. gol v dresu Napolija, s čimer je postal najboljši strelec v klubski zgodovini - dosegel je enega več od Hamšika in sedem več od Maradone.

Finale na rimskem Olimpicu bo že v sredo, Napoli in Juventus se bosta potegovala za prestižno lovoriko, ki je pred enim letom pristala v vitrini Lazia.

eriksen 1

eriksen 3
Reuters

mertens
Profimedia

Značke: celje, celjski-grofje

Članki iz rubrike