oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
3 07.06.2020 20:38:58

Maribor v MODRIH DRESIH?! Razlog za to potezo pa TRESE SLOVENIJO! Poklon do tal!

Grega Wernig
Kaj se je zgodilo? Precej nenavadna podoba vijoličastih bojevnikov.

Mariborski nogometaši so prvo tekmo po koronakrizi začeli v precej nenavadni barvi  modri. Kot pravijo sami  barvi herojev. To je barva zdravstvenih delavcev, ki so se v času pandemije borili za človeška življenja.
Na spletni strani NK Maribor so zapisali: "Nov začetek s prav posebno zahvalo: prvo tekmo ob ponovnem zagonu državnega prvenstva smo posvetili zdravstvenim delavcem in se odločili za zamenjavo prepoznavnih vijol'čnih z dresi v barvah in simbolih zdravstvenih uniform. S to potezo smo pri NK Maribor ob vrnitvi nogometa počastili požrtvovalno delo in predanost celotnega osebja povsod po državi, ki je pokazalo novo dimenzijo herojstva v času epidemije koronavirusa. Po tekmi v Domžalah bomo unikatne drese predali v dobrodelno dražbo, zbrana sredstva pa donirali v sklad za nakup zaščitne opreme za zdravstvene delavce v UKC Maribor. “Za navijače in ljubitelje nogometa so nogometaši njihovi heroji. Pripadnost, podporo in tudi hvaležnost nam pokažejo, tako da oblečejo barve naših dresov, naših uniform. Za nas in nogometaše NK Maribor so največji heroji in prvaki leta 2020 zdravstveni delavci. Zamenjava dresov je naš, nogometni način, da jim rečemo HVALA,” je gesto pojasnil direktor NK Maribor Bojan Ban.
Podpisane drese, ki so jih nogometaši nosili na nedeljski tekmi, bo v prihodnjih dneh mogoče kupiti v dobrodelni dražbi kot že tolikokrat doslej v sodelovanju 15-kratnega slovenskega prvaka in Radia City. Celoten izkupiček bo namenjen UKC Maribor za nakup ustrezne zaščitne opreme za zdravstvene delavce ob nadaljnjem spopadanju s koronavirusom."

maribor tavares

Članki iz rubrike