oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 04.06.2020 14:10:46

MARIBORSKA NOGOMETAŠA Z NOVIMA POGODBAMA! Bogatinov razkril podrobnosti, podaljšala sta ...

Grega Wernig
Maribor je razblinil dvome o Jasminu Handanoviću in Aleksandru Rajčeviću.

"Z zadovoljstvom in ponosom lahko povem, da smo sklenili nova dogovora. Z Aleksandrom Rajčevićem do konca tega dela prvenstva, z Jasminom Handanovićem pa še za naslednjo sezono. Želim, da so fantje mirni na igrišču. Da so popolnoma osredotočeni na nogomet in imajo v mislih le, kakšne bodo njihove predstave na igrišču. Po koncu prvenstva pa bomo videli, kje smo in kaj smo postorili," je za uradno spletno stran štajerskega ponosa pojasnil Oliver Bogatinov.

Podaljšanje pogodbe pomeni, da bo Handanović del vratarske zasedbe tudi za projekt 2020/21. Ko je 23. julija 2011 debitiral za Maribor proti Nafti, ni pričakoval, da bo tukaj ostal do leta 2021.

"Tako daleč res nihče ni mogel videti, zato se lahko zahvalim klubu, športnemu direktorju in trenerjem, ki so ocenili, da še lahko pomagam ter prispevam svoj delež. Vse z namenom, da tudi v prihodnje skupaj skušamo poseči po čim boljših rezultatih," poudarja Handanović, ki tudi pri 42. letih najde nove motive za nadaljnje delo in vsakdanje vratarske treninge.



"Nedvomno jih ne manjka. Dokler bodo telo, zdravje, fizika dovoljevali, bom vztrajal. Dokler bom lahko dohajal mlajše, morda ne v takšnem obsegu kot oni trenirajo, a na dovolj visoki stopnji intenzivnosti, bom zraven. Mi pa je všeč, da sta konkurenca in tekmovalnost še zmeraj prisotni." 

Med nadaljevanjem kariere v vijoličastem dresu bo skušal število nastopov v majici s klubskim grbom povečati s trenutnih 346 k novim mejnikom. Osrednji cilj novega tekmovalnega obdobja po koronapremoru pa bo boj za vzpon na lestvici, s prvo naslednjo postajo v Domžalah.

"To je nekaj novega za nas, kot da bi opravili nove priprave. Nekaterim je premor prišel prav, drugim ne. Nam kot klubu je morda celo ustrezal, da smo se resetirali. Zgodile so se nekatere spremembe, imamo nov zagon in naša naloga v prihodnjih enajstih krogih je, da popravimo vtis, ki smo ga pustili na začetku pomladi," Handanović v pričakovanju ponovnega zagona nogometa.

Članki iz rubrike