oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
2 04.06.2020 11:05:13

Zvezdnik Olimpije se je 'podelal' na MARIBORSKO AVTOCESTO do naslova: Maribor? Pravi tekmec za naslov bo ...

Jurij Kodrun
Ta konec tedna se bo nadaljevala prva nogometna liga. Na vrhu državnega prvenstva je po 25 krogih ljubljanska Olimpija, na vrhu strelcev pa ljubljanski napadalec Ante Vukušić ter napadalec Celja Dario Vizinger s po 18 zadetki. Hrvaški napadalec zeleno-belih med drugim meni, da bodo prav Celjani najresnejši tekmec za naslov.

"Celjani v tej sezoni dobro igrajo, trener je ekipo dobro sestavil. So neugodni. Tudi drugi so blizu, med drugim je Maribor dobil injekcijo sveže krvi z novim trenerjem in športnim direktorjem (Sergejem Jakorovićem in Oliverjem Bogatinovom; op. STA), tako da bo zelo motiviran. Ampak vse je na nas in mislim, da ne bo večjih težav," je v pogovoru za STA povedal nekdanji član Hajduka, ki je v Sloveniji igral še za Krško, danes pa praznuje svoj 29. rojstni dan.

Glede na to, da je Olimpija na vrhu lestvice, je cilj jasen. "Vsi si seveda želimo osvojiti naslov. Doslej smo pokazali največ v ligi. Imamo najbolj kakovostno prvo enajsterico v državi. A prvenstvo je vendarle še dolgo, čaka nas še enajst krogov. Že prva, sobotna tekma v Sežani bo pomembna. Nikogar ne podcenjujem, ampak vemo, da imamo kakovost in če bomo pravi, ne bo večjih težav," meni "sinjski diamant", ki ocenjuje, da je sam v dobri formi, prav tako pa tudi ekipa.

"Odlično smo trenirali, mogoče do popolne forme manjka še kakšna tekma. Toda zagotovo bomo čez tekmo ali dve v pravi formi, če že nismo. Pokazali smo dobre igre, največje naše orožje je hitra podaja, tako da mislim, da korona ni pustila večjih posledic," poudarja Vukušić, ki je v igri za strelca lige.


"Če bi postal najboljši strelec lige, bi bila to češnja na torti. A najprej moramo biti prvaki, to je bolj pomembno. Sem pa v Olimpiji po dolgih letih našel tisto pravo mesto. Če bomo s soigralci še naprej dosegali zadetke, bo tudi uspeh prišel," pravi napadalec Olimpije. Ta kot največjega tekmeca za strelski naslov vidi prav Vizingerja: "Pokazal je, da je odličen napadalec, in mislim, da bova z njim v boju za strelsko krono vse do konca."

Tega, proti kateri obrambi ali branilcu je najtežje v slovenski ligi, ni izpostavljal. "Dejstvo pa je, da bo že v Sežani težka tekma, saj je majhno igrišče in ob zgoščeni domači obrambi ostane malo prostora za napadalce. Veliko ekip je pri tem dobrih. Toda moram poudariti, da se tudi mi lahko pohvalimo z obrambo, imamo najboljši srednji par branilcev v ligi."

Kot pravi, je bilo obdobje brez nogometa malce čudno. "Tudi šok je bil na začetku. Ampak potem sem se privadil, preživel sem več časa z družino kot ponavadi, kar je tudi v redu. Zdaj pa je očitno tudi to najhujše obdobje koronske krize za nami in smo spet pri nogometu," je še povedal nogometaš, ki je v kariero nosil še drese Pescare, Lausanne-Sporta, Waasland-Beverena, Greuther Fürtha, Tosna in Olimpie Grudziadz.

Prva liga se bo nadaljevala v petek s tekmama med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem, dan pozneje bo sežanski Tabor gostil vodilno Olimpijo, v nedeljo pa bosta še obračuna Bravo - Triglav in Domžale - Maribor.

Značke: nogomet, dp, pogovor

Članki iz rubrike