Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.06.2020 19:39:48

KAKŠNA ČAST: Odmevna sprememba pri Bayernu in napoved novega obdobja

Reuters
Športnega direktorja nemškega nogometnega prvaka Bayerna Hasana Salihamidžića je doletela velika čast. Nekdanjega bosanskega nogometaša so izglasovali v upravo kluba, s 1. julijem bo postal član odbora za šport. To pa ne pomeni, da ne bo več opravljal nalog športnega direktorja, poroča dpa.

V odboru bo Salihamidžić zamenjal Karla-Heinza Rummeniggeja, ki bo naslednje leto odstopil z mesta predsednika, novi predsednik pa bo postal nekdanji vratar Oliver Kahn.

Salihamidžić je v sredo za klubsko revijo povedal, da bo še naprej opravljal svoje naloge kot doslej, ne ve pa, kako bo čez dve ali tri leta.



"V čast mi je, da sem zdaj član uprave, z operativnega vidika pa se na mojem področju odgovornosti z novim položajem vsaj začasno ne spremeni ničesar," je dejal 43-letni nekdanji igralec Bayerna, ki so ga za športnega direktorja imenovali leta 2017.

"V naslednjih nekaj letih bomo ustanovili ekipo, ki bo stopila v velike čevlje. Morali bomo zelo dobro sodelovati, da bi nadaljevali tisto, kar so Uli Höness, Karl-Heinz Rummenigge, Franz Beckenbauer in nekdanji predsednik Karl Hopfner zgradili v več kot štirih desetletjih. Bayern je bil desetletja stabilen klub in figura nemškega nogometa. Tako mora ostati," je odločen Salihamidžić.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike