Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
2 11.05.2020 14:48:57

Izkušeni član MARIBORA je brez dlake na jeziku priznal: Česa podobnega še nisem doživel v življenju!

Jurij Kodrun
Tudi Mariborčani so se vrnili na treninge.

Vsi prvoligaški klubi so se s sproščanjem ukrepov tudi na področju vrhunskega športa vrnili na prilagojene treninge. Zaživel je tudi Ljudski vrt, kjer se je v vlogi trenerja prvič predstavil Sergej Jakirović. A to kakopak ni bila edina novost za nogometaše ... 

"Nekaj zadev sem že prestal med kariero, česa podobnega pa še ne. Prihod v zaščitnih maskah na stadion, merjenje temperature, razkužila, ohranjanje razdalje eden do drugega ... Za vse je to novost, toda človek se prilagodi tudi na takšne razmere. Kot smo rekli, na prvem mestu je varnost, skrb za zdravje. Poskrbeti moramo zase, za naše domače, da ostanejo spodbudne številke s čim manj okužbami po državi. Upoštevamo vsa navodila in storili bomo vse, da ostanemo zdravi in da se hkrati pripravimo na nadaljevanje sezone," je za klubsko spletno stran dejal Rene Mihelič.

kramaric mihelic gw
Grega Wernig

"Vsak dan bo lažje, že na prvem treningu ni bilo težav, čeprav je bilo vse skupaj nekoliko nenavadno. V klubu so nam omogočili ustrezne pogoje za vadbo, nas še enkrat opomnili, naj bomo odgovorni. Oddelaš svoje po najboljših močeh, greš domov, nadaljuješ izolacijo in se v družinskem krogu pripraviš na naslednjo aktivnost, ostaja naše pravilo v teh dneh. Najbolj pomembno je, da se je začelo. Vmes ni bilo lahko čakati, kdaj bodo dovoljeni skupni treningi. Najtežje je bilo zaradi te negotovosti, kdaj bi sploh lahko začeli, pogrešali smo stik z žogo, druženje s soigralci. Imeli smo dobre individualne treninge, izpolnjevali program in zdaj lahko na dobrih temeljih nadaljujemo," je še dodal izkušeni mariborski vezist.

In zaključil: "Tako kot smo z nestrpnostjo čakali to vrnitev na stadion, bomo zdaj na nadaljnji razplet dogodkov. Veseli smo, da smo skupaj. To je naše delo, ki ga imamo najraje. Res je drugače zaradi razdalje, ki jo moramo ohranjati, zaradi vseh priporočil, toda na treningih je opazno zelo dobro ozračje. Spoznavamo se s trenerjem, vsak delovni dan bo koristen in pomemben. Upamo, da se bo po uspešno oddelanih pripravah prvenstvo nadaljevalo in da bomo šli z novo energijo novim zmagam naproti."

Članki iz rubrike