blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

nu
nu
0 11.05.2020 10:59:37

GROZA v bundesligi: Liga se bo začela, igralci pa so NA SMRT PRESTRAŠENI!

Reuters
Konec tedna se bo nadaljevalo nemško prvenstvo.

Navijači in preostali ljubitelji nogometa so nad tem navdušeni, to še posebej velja za stavnice in vse, ki želijo staviti na dogodke iz najboljših lig. Toda vsi vendarle niso navdušeni nad tem, še več, izjemno zaskrbljujoče je, da se igralci, torej glavni akterji dogajanja, celo bojijo vrnitve na igrišče.

Neven Subotić, član Uniona iz Berlina, se je že pritoževal nad tem, da igralcev nihče nič ne vpraša in da vsi funkcionarji govorijo samo o tem, da se mora liga nadaljevati zaradi finančnih razlogov. "Kolikor vem, igralcev nihče ni nič vprašal," je razočarano dejal Subotić. Zdaj pa se je oglasil obupani Sören Bertram, član tretjeligaša Magdeburga, ki se bori za obstanek v ligi.

"Bojim se, da se bom na tekmi okužil. Veliko bo duelov, zato je nevarnost velika," je dejal 28-letni nemški vezist. "Glava zagotovo ni mirna, zavedamo se, da bi lahko imeli v primeru okužbe vse življenje težave s pljuči. Očitno smo igralci samo lutke. Kar osem tednov nismo resno trenirali, zdaj pa bi morali v petih tednih odigrati enajst tekem in mogoče še dve pokalni. V tako zgoščenem urniku so poškodbe neizbežne."



Tudi športni zdravnik s športne univerze v Kölnu Ingo Froböse je proti temu, da bi se nogometaši vrnili na delo. "Igralci in trenerji bodo v veliki nevarnosti, da se okužijo, to pa bi lahko povzročilo še veliko hujše posledice."

V soboto bo na sporedu eden največjih svetovnih nogometnih derbijev, v katerem se bosta udarila Borussia Dortmund in Schalke. Vroči derbi bo prvič v zgodovini odigran pred praznimi tribunami.

Članki iz rubrike