Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.05.2020 12:35:48
Deli članek:

Konec samevanja NOGOMETNIH IGRIŠČ?! Ideja z vrha vlade dviguje prah, to vas bo močno PRESENETILO!

Grega Wernig

Slovenski nogometaši so se lahko vrnili na treninge, kdaj se bo nadaljevala slovenska liga, pa je zdaj še prezgodaj govoriti.

Nogometna igrišča po Evropi že lep čas samevajo, nič drugače ni v Sloveniji. Ostri ukrepi proti novemu koronavirusu so bili nujni, zdaj so se počasi začeli rahljati. Športniki so se denimo lahko vrnili na treninge, čeprav za začetek pod nekaterimi neizbežnimi previdnostmi ukrepi, odprli so se lokali, kmalu sledijo vrtci in šole. O napredku in uspešnem boju proti epidemiji je tudi danes slovensko javnost nagovoril govorec slovenske vlade Jelko Kacin. 

"Za nami je uspešen teden. Prvič po dveh mesecih v posameznem dnevu nismo zabeležili nobene nove okužbe. S tem smo dobili dodatno potrditev, da smo v samem vrhu najuspešnejših držav na svetu pri soočanju s tem velikim izzivom," je danes dejal govorec vlade Jelko Kacin. Med drugim je spregovoril o rahljanju ukrepov, hkrati pa podal idejo, ki je v športnih krogih dvignila precej prahu. Spregovoril je namreč tudi o porokah in dejal, da mladoporočenca mask ne potrebujeta, večje število svatov bi lahko denimo gostilo nogometno igrišče. "Če se poroka organizira na prostem, je na nogometnem igrišču možno povabiti veliko svatov," je dejal Kacin in v isti sapi dodal: "Pri večjem številu svatov bo treba paziti, da poroka ne postane žarišče."