sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
6 04.05.2020 10:32:57

Zdravnik Maribora OPOZARJA na možen GROZLJIV KONEC, če se SEZONA PREKINE: Če se bo to zgodilo ...

Drago Wernig - TAKA
Uradni klubski zdravnik Maribora dr. Matjaž Vogrin je za to, da se sezona nadaljuje.

Slišali smo že številna mnenja o tem, ali naj se nogometna sezona v Sloveniji nadaljuje ali naj se raje prekine. Nekateri podpirajo nadaljevanje, drugi zagovarjajo prekinitev sezone. Zdaj je svoje mnenje podal še uradni klubski zdravnik Maribora, priznani dr. Matjaž Vogrin, ki je v pogovoru za Večer predstavil svoje zelo zanimivo mnenje o celotni situaciji.

Kot je poudaril, je sam za nadaljevanje sezone, če bodo razmere to dopuščale, kajti v nasprotnem primeru se boji grozljivega konca za nekatere športe! "Če so v večjih državah že začeli trenirati, verjamem, da lahko tudi mi. Nisem za to, da bi se liga kar prekinila. Je pa treba pretehtati, ali je tveganje za okužbo večje od drugih tveganj oziroma škode, ki bi ob prekinitvi športa nastala. Pri tem ne mislim le na finančno oziroma ekonomsko škodo. Če se bodo tekmovanja zaključila zdaj in ob morebitnem drugem valu okužb tudi jeseni, lahko določeni športi zamrejo," je dejal dr. Vogrin.

Kljub temu, da dr. Vogrin zagovarja nadaljevanje sezone, pa opozarja, da bodo nogometaši potrebovali dovolj časa za fizično pripravo. V nasprotnem primeru bo tveganje za poškodbe zelo visoko. "Celotna ekipa, torej jaz, glavni trener, kondicijski trener, fiziolog in fizioterapevt, bomo morali pripraviti načrt treninga, še prej pa preveriti, kako so igralci pripravljeni. Najbrž bo treba opraviti bazično testiranje in jih vse skupaj pripeljati na skupni imenovalec. Če ne, obstaja velika možnost poškodb, predvsem mišičnih, ki so v nogometu najbolj pogoste. Skrbi me, da bo teh poškodb res veliko. Veliko bo odvisno od tega, kdaj se bo začelo tekmovanje. V dveh ali treh tednih bo nemogoče pripraviti fante do te mere, da bomo poškodbe preprečili. Na tekmah se igra na polno, z močmi se ne varčuje, sprinta se malodane vseh 90 minut," je še za Večer dejal dr. Vogrin.

Celoten pogovor z dr. Vogrinom si lahko preberete TUKAJ.

Članki iz rubrike