nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 02.05.2020 15:30:52

Kek OSTRO UDARIL: Vsi kažejo na IGRALCE, koliko naj zmanjšajo plače! Zelo malo se omenja ... (video)

Jurij Kodrun
Matjaž Kek kot vedno brez dlake na jeziku.

Selektor slovenske reprezentance je gostoval v podcastu hrvaškega Sportkluba in v 45 minut trajajočem pogovoru spregovoril o številnih zanimivih temah. Denimo o tem, da bi, če bi lahko izbiral, najraje vodil klub iz nemške bundeslige. Nekdanji trener Rijeke in Maribora pa se je dotaknil jasno tudi pandemije koronavirusa in številnih ukrepov, ki so se jih začeli posluževati praktično vsi evropski klubi. Kek razume solidarnost, toda precej ga moti, ker ljudje kažejo samo na nogometaše in na to, za koliko bi mogli oni zmanjšati svoje osebne dohodke, ne pa tudi na vse ostale nogometne deležnike.

"Veliko se je v zadnjem času kazalo na igralce. Ali bodo sprejeli 30 odstotkov, 50 odstotkov, 70 odstotkov (manjšo plačo). Nogometna mašinerija je velika. Zelo malo se omenja vse druge, ki zelo zelo dobro živijo od nogometa. In ki so se zdaj – tako se mi vsaj zdi – malce pritajili. S prstom se kaže na nogometaše in trenerje, tisti, ki zadaj delajo velik biznis, od marketinga, stavnic, agentov … O njih se bolj malo govori v zadnjem času. Vsi bomo morali biti pametnejši, da bi nogometa spet prišel vsaj približno v naše domove," je med drugim dejal Kek.

Celoten pogovor s slovenskim selektorjem si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

Veliko se je v zadnjem času kazalo na igralce. Ali bodo sprejeli 30 odstotkov, 50 odstotkov, 70 odstotkov (manjšo plačo). Nogometna mašinerija je velika. Zelo malo se omenja vse druge, ki zelo zelo dobro živijo od nogometa. In ki so se zdaj – tako se mi vsaj zdi – malce pritajili. S prstom se kaže na nogometaše in trenerje, tisti, ki zadaj delajo velik biznis, od marketinga, stavnic, agentov … O njih se bolj malo govori v zadnjem času. Vsi bomo morali biti pametnejši, da bi nogometa spet prišel vsaj približno v naše domove.

Članki iz rubrike