Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2020 11:26:59
Deli članek:

Mourinho RAZKRIL: To je bila EDINA NOČ, ko sem zaradi poraza JOKAL: Sedel sem v avtomobilu ... (video)

Reuters

Jokal je zaradi poraza.

Jose Mourinho je v velikem intervjuju za špansko Marco spregovoril o številnih temah, med drugim je razkril tudi edino noč, ko je zaradi poraza svojega moštva jokal. Bilo je v sezoni 2011/12, ko je Portugalec Real Madrid pripeljal do naslova španskega državnega prvaka, pri tem osvojil kar 100 točk, njegovo moštvo je zabilo norih 121 golov, Real pa je prekinil prevlado najboljše Barcelone v zgodovini. Tiste, ki jo je s klopi vodil Pep Guardiola, na igrišču pa ji je poveljevala trojica Lionel Messi - Andres Iniesta - Xavi. Ob seveda vseh drugih superzvezdnikih, ki so takrat nosili dres Kataloncev.

"Tisto sezono je bil Real najboljši klub v Španiji in celotni Evropi. Zato smo tako težko sprejeli polfinalni poraz v ligi prvakov proti Bayernu po streljanju enajstmetrovk," je dejal Mourinho. "Tisto noč sem edinkrat jokal zaradi poraza svojega moštva. Jaz in Aitor Karanka (takratni pomočnik Mourinha op. p.) sva sedela v avtomobilu in jokala," je razkril kontroverzni Portugalec.

Spomnimo, Real Madrid je na prvi tekmi na Allianz Areni izgubil z 1:2, na povratni tekmi na Santiagu Bernabeu pa zmagal z 2:1. V loteriji najstrožjih kazni so bili Münchenčani uspešnejši, izjemni Manuel Neuer je obranil strela Cristiana Ronalda in Kakaja, Sergio Ramos pa je žogo poslal pod oblake. Edini, ki je za Madridčane uspel zadeti je bil Xabi Alonso. Pri Bayernu sta enajstmetrovko zgrešila Toni Kroos in Philipp Lahm (obema je Iker Casillas strel obranil), v polno so merili David Alaba, Mario Gomez in Bastian Schweinsteiger, ki je zabil zadnji žebelj v Realovo krsto.