Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2020 08:52:39
Deli članek:

VELIKANSKI ŠKANDAL: Predsednik ZVEZE spolno ZLORABLJAL nogometašice, eno prisilil v SPLAV!?

Hud škandal.

Britanski The Guardian je objavil škandalozno zgodbo o predsedniku Nogometne zveze Haitija Yvesu Jeanu-Bartu, znanemu pod vzdevkom "Dadou", ki naj bi spolno zlorabljal reprezentantke Haitija v nacionalnem nogometnem centru.

Kot poroča ta ugledni britanski medij, naj bi Jean-Bartu spolni škandal zagrešil v zadnjih petih letih, ob tem pa naj bi imel pomoč ženske, ki mu je nemočne igralke pripeljala. "Tam je ženska, ki pritiska na nogometašice, jih sili v seks z Dadoujem," je ena žrtev dejala Guardianu. "Predsednik bi videl lepo dekle in potem bi poslal to žensko, da gre do nje in ji zagrozi, da jo bo vrgel iz trening centra. Edini način, da ostane, je, da gre do Dadouja in se z njim pogovori. In nogometašica potem nima druge rešitve, kot da je deležna spolne zlorabe."

Guardianova zgodba gre še dalje, britanski časnik razkriva, da naj bi Jean-Bartu eno igralko prisilil celo v splav. "Ena od najboljših mladih nogometašic je izgubila nedolžnost, ko je bila stara 17 let in prisilil jo je tudi, da naredi splav. Nogometašice, ki živijo v nogometnem centru ... To je takšna sramota, kajti želijo igrati za svojo državo, toda če spregovorijo o zadevah, ki se dogajajo, jih bodo odpustili. One so talke," je še dejala ena izmed žrtev, medtem ko je druga priznala, da jo je Dadou želel posiliti.

Nogometašice, ki živijo v nogometnem trening centru, so sicer po navadi najstnice, ki so jih rešili 'z ulice'. A zgodba, ki bi morala biti lepa, je postala šokantna, grozljiva, neverjetna. To poudarja tudi eden izmed trenerjev, ki so nekoč delovali v trening centru. Slednji poudarja, da so razmere za življenje tam naravnost grozljive. Da po deset nogometašic spi v eni sobi, da ni čistih rjuh, da ni čistih WC-jev, da so razmere naravnost nevzdržne, je zaupal Guardianu.

Jean-Bart medtem zanika kakršne koli nečedne posle. "Nikdar ni bilo nikakršne pritožbe proti zvezi, proti komurkoli iz zveze ali proti meni samemu. Takšne vrste spolnih zlorab so skoraj nemogoče v našem kampu zaradi fizične strukture in principov," se brani predsednik Nogometne zveze Haitija. "Takšne obtožbe so očitno manevri, da se destabilizira zveza, predsednik in njegova družina," je še dodal.