Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2020 14:24:59
Deli članek:

Ljubljenec navijačev MURE na radarju DRUGIH KLUBOV? Luka Bobičanec je pojasnil vse!

Jurij Kodrun

Na vrnitev na stadion nestrpno čaka tudi eden od ljubljencev navijačev Mure Luka Bobičanec.

Ljubljenec črno-belih navijačev se je dotaknil kar nekaj tem. Tudi vloge, ki jo ima pri njegovem vzponu trener Ante Šimundža. "Od njega sem se veliko naučil. Tako o nogometu kot tudi o 'zunanjem svetu'. V naših karierah nam je vsem v veliko pomoč," je poudaril 26-letni napadalno usmerjeni vezist in dodal še nekaj črno-belih adutov za uspeh: "Mura je prav gotovo med najbolje organiziranimi klubi v Sloveniji, hkrati vsi skupaj na vseh ravneh delamo za to, da bi naredili čim več. Da bi bili uspešni in uresničili ambiciozne cilje, posledica takšne miselnosti je bila lanska uvrstitev v kvalifikacije za ligo Europa. In to v prvi sezoni po napredovanju iz druge lige, pri čemer imajo velik delež naši navijači. Z nami so na vsaki tekmi, vedno znova nam stojijo ob strani, nam pomagajo. Tudi v tem težkem obdobju se borijo, da bi klub obstal, vsi držimo skupaj."

Luka Bobičanec je nedvomno eden od najmočnejših adutov Mure, čeprav je še ne tako dolgo nazaj igral v nižjih kakovostnih razredih tekmovanja. "Dejstvo je, da se je moja kariera v zadnjih treh letih nadvse spremenila. Naredil sem tri ali štiri stopnice navzgor. Iz četrte lige sem prišel v drugo, nato takoj v prvo ... Dobro sem se prilagodil na večje zahteve, na večjo količino treningov, več dela, več truda. Brez tega ne gre. Ekipa je dokaj mlada, ni pretiranih generacijskih razlik, igralci se med seboj odlično razumemo in se podpiramo. To je pomembno, obenem nam kakopak pomagajo trenerji, ki so v nogometu in življenju nasploh doživeli že marsikaj, iz nas v vsakem trenutku želijo izvleči največ, kar lahko. Menim, da sem v Fazaneriji zelo napredoval in da sem na dobri poti do kakšnega prestopa, ampak o tem je zdaj vendarle še prezgodaj govoriti. Zadovoljen sem s točko, na kateri je trenutno moja kariera, ampak iz sezone v sezono bi moral biti boljši. V Muri mi je odlično, tudi ozračje okrog kluba je pravšnje in vsi skupaj smo osredotočeni na to, da bi dosegali čim boljše rezultate."
V preteklosti je bil v domovini spregledan, zdaj za njim pogledujejo nekateri hrvaški prvoligaši. "Iskreno bom povedal, da obstaja določeno zanimanje," je pristavil Luka Bobičanec, ki bi, če bi lahko izbiral med največjima kluboma pri južnih sosedih, izbral Dinamo, nato pa je primerjal slovenski in hrvaški nogomet. "Razlika ni prevelika. Na Hrvaškem izstopa Dinamo, v naši ligi sta pred drugimi Maribor in Olimpija, mi se počasi dvigujemo. V Sloveniji se precej vlaga v šport, mladi dobivajo vse več priložnosti in mislim, da je to ključ, da se je kakovost precej izboljšala. Tudi reprezentanca se bo gotovo dvignila, a slovenski nogomet bo vendarle težko ujel hrvaškega. Mi smo le višja raven."