Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2020 18:31:06
Deli članek:

Mediji RAZKRILI, kaj se dogaja v Stožicah, TU JE ODGOVOR OLIMPIJE: "Nestrinjanje so nekateri izkazali ..."

alesfevzer.com

Vse več prahu se dviga okoli ukrepa predsednika Olimpije Milana Mandarića, ki je zaradi prekinitve tekmovanja, ki ga je povzročila pandemija novega koronavirusa, napovedal znižanje plač.

Vse več informacij kaže na "upor dela igralcev, predvsem najbolj plačanih"tako časnik Delo. Mandarić je igralcem ob predstavitvi ključnega varčevalnega ukrepa postavil nekakšen ultimat "vzemi ali pusti". Po novem ukrepu naj bi bili igralci v obdobju pandemije ob 50 odstotkov plače. 


Kot so pojasnili v klubu, uradno s strani igralcev še niso prejeli odklonilnega odgovora na predlog. "Nestrinjanje so nekateri izkazali in z njimi opravljamo dodatne pogovore. Pomembno je, da igralci razumejo, od kod izhajajo odločitve kluba ter da so te nujne za varno prihodnost kluba," so pojasnili pri ljubljanskem kolektivu in dodali, da je stališče kluba znano in nespremenjeno od samega začetka, pripravljen predlog pa pravičen.

"Odločitev predsednika o tem, da bo v naslednjih mesecih zagotovil približno polovico denarja, ki smo ga doslej izplačevali za plače, je dokončna in v tem smislu ni prostora za pogajanja. Še enkrat pa poudarjamo, da smo pri tem upoštevali interese posameznikov kot tudi kluba," poudarjajo pri zeleno-belih.

Jurij Kodrun


Olimpija, ki ima skupaj z igralci mlajših selekcij pod pogodbo 55 nogometašev (po pisanju Dela je predsednikovo pobudo o znižanju plač za zdaj sprejelo le 20 igralcev, pretežno mlajših in zunaj prvega moštva), po 25 krogih vodi v Prvi ligi Telekom Slovenije in zato pri njej poudarjajo tudi to, da če ne bo možno izpeljati sezone do konca, naj se upošteva dejstvo, da je sama največ časa preživela na prvem mestu lestvice.

"Drži dejstvo, da je med tistimi, ki trenutno ne želijo podpisati našega predloga, nekaj bolje plačanih igralcev ter takšnih, ki za klub igrajo že kar nekaj časa. Vseeno pa je treba izpostaviti tudi tiste, ki razumejo težo, ki jo nosi pandemija, in so predlog o znižanju plače že podpisali. Med te spadajo zaposleni v pisarnah, glavni trener ter približno 50 odstotkov nogometašev. Zdaj so na vrsti še ostali. Stališče kluba je jasno, sami pa se bodo morali odločiti o tem, kaj je zanje trenutno najbolj pomembno in kako je to povezano s prihodnostjo Olimpije," so še dodali pri Olimpiji.