slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

benjamin sesko leipzig pm Ekipa24.si

Zelo kmalu! Sloviti novinar Romano razkriva, kdaj ...

Kate Middleton se ne bo vrnila v javnost vsaj do jeseni .. Odkrito.si

Kate Middleton - stanje je zelo resno!

finska skoki Ekipa24.si

Bo nekdanjo skakalno velesilo reševal Slovenec? ...

ba
ba
1 15.04.2020 11:18:45

Koliko bo Dinamo odštel za uradni KONEC LJUBEZNI z Nenadom Bjelico? Njegova mesečna plača je 155 TISOČ EVROV ...

Jurij Kodrun
Vodilni možje hrvaških prvakov in trener v četrtek iz oči v oči.

Uradne potrditve še ni, toda dvomov naj ne bi bilo več. Tako kot je bilo pričakovati, bo novi trener Dinama postal dozdajšnji šef druge oziroma mlade ekipe modrih Igor Jovićević, ki smo ga na sončni strani Alp spoznali na klopi Celja, ambiciozni strokovnjak je v knežje mesto prišel z ukrajinskimi vlagatelji. Dokončno odločitev o tem, da je pravšnja rešitev, naj bi vodilni možje serijskih hrvaških prvakov sprejeli med velikonočnimi prazniki, toda ustoličenja še ni bilo. Ni ga moglo biti, saj se v Maksimirju še vedno niso razšli z Nenadom Bjelico. Da bo bivši, je postalo jasno po sporu zaradi predloga upravnega odbora o znižanju plač, ki ga slačilnica, del katere je tudi Petar Stojanović, še vedno ni sprejela, in zlasti po tem, ko je klub prekinil pogodbo z vsemi sodelavci nekdanjega odličnega vezista iz Osijeka.

Da bi na tak način ravnali s še vedno aktualnim strategom, bi bila odločitev, ki bi jih zelo drago stala. Njegova mesečna plača je namreč 155 tisoč evrov bruto, kar pomeni, da bi do izteka pogodbe (31. maja 2021) moral zaslužiti 2.480.000 evrov. Če bi Dinamo z njim enostransko prekinili sodelovanje, bi mu moral ta znesek izplačati v celoti.

Zato je zdaj osnovni namen dogovoriti se za sporazumni 'konec ljubezni'. Ker Nenad Bjelica z družino živi v Celovcu, do srečanja vpletenih strani zaradi koronavirusa kar nekaj časa ni moglo priti. A medtem se je 48-letni strokovnjak vrnil v domovino in v obvezni samoizolaciji preživel dovolj časa, da se bo lahko sestal z vodilnimi možmi kluba iz oči v oči. To se bo zgodilo jutri, in kot na dlani je, da pogajanja ne bodo preprosta, vendar prav tako drži, da bo treba poiskati kompromisno rešitev. Dokaj verjetno se zdi, da naj bi Dinamo trenerju, ki je Zagreb nogometno spet dvignil na noge, ponudil milijon evrov odpravnine, kar bo skoraj gotovo zadovoljilo tudi Nenada Bjelico, nato bo na sceno stopil Igor Jovićević.

"To je prava rešitev," je prepričan Miroslav Blažević. "Pravzaprav je to idealna rešitev. Usmeritev vsakega kluba je pomlajevanje tako trenerskega kot igralskega kadra. Jovićević je v mlajših selekcijah delal sijajno in menim, da bolj idealnega človeka za klop Dinama v tem trenutku ni," je dejal Ćiro, ampak vsi niso takšnega mnenja. "Trenerji, ki so na člansko klop prišli iz mlajših selekcij, so zelo hitro padli. Ni isto voditi mlado ekipo, čeprav igra proti Liverpoolu ali Chelseaju, in prvo moštvo. Gotovo je dober trener, vendar ima premalo izkušenj in je premlad, da bi takoj šel v ogenj," meni Otto Barić.

Članki iz rubrike