luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

rb
rb
0 25.03.2020 10:01:23

Pri MURI razkrivajo, kakšen FINANČNI udarec jih bo doletel zaradi EPIDEMIJE! Številka je res ogromna!

alesfevzer.com
Tako kot vsa Slovenija, je v mirovanju tudi soboški prvoligaš. V karanteni. Kaj se bo dogajalo v bližnji prihodnosti, si za zdaj ne drzne napovedati še nihče, popolnoma jasno pa je, da je oziroma bo Mura zaradi koronavirusa in nastalih izrednih razmer doživela precej hud finančni udarec. Predsednik črno-belih Robert Kuzmič hkrati opozarja, da bodo posledice dolgoročne.

Trenutno vsi klubi, vsi športniki čakajo na nadaljna navodila glede tega, kdaj ali se bodo tekmovanja sploh nadaljevala. Predsednik Mure Robert Kuzmič se zelo dobro zaveda resnosti aktualnega stanja. In dejstva, da je Mura doživela dokaj hud finančni udarec. "Nimamo ne vem kako velikih sponzorjev, v veliki meri smo odvisni od prihodkov, ki so bili do nastalih razmer stalni. To so prodaje vstopnic, gostinske storitve na tekmah, prodaja klubskih artiklov, klubski bar na stadionu, najemnine, vadnine ... Zdaj vse stoji, teh prihodkov ni, kar seveda predstavlja težavo."

Ni skrivnost, da v proračunu Mure izkupiček od prodanih vstopnic predstavlja pomemben delež. Anteja Šimundžo in njegove varovance je na dozdajšnjih 12 preizkušnjah v Fazaneriji v povprečju spremljalo in spodbujalo 2800 gledalcev, ker je za tako majhno mesto, kot je Murska Sobota, kakopak spoštovanja vredna številka. Zdaj tekem ni, in ko se bo prvenstvo enkrat nadaljevalo, ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi se vsaj na začetku brez prisotnosti gledalcev, kar bi bil še dodaten udarec. "Vsekakor to za nas predstavlja ogromen izpad. Prodaja vstopnic nam na letni ravni prinese okrog 350 tisoč evrov, in če k temu dodamo še gostinske storitve, ki prav tako niso zanemarljive, je jasno, da je izguba zares precejšnja," je razkril Kuzmič.

CELOTEN POGOVOR S PREDSEDNIKOM MURE SI LAHKO PREBERETE V SREDINI EKIPI SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike