polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

nu
nu
1 22.03.2020 14:40:51

Sovražite navijaške skupine, HULIGANE? Preberite si TOLE! Dobili so PODPORO iz zelo PRIZNANEGA naslova!

Bobo
Ste tisti, ki ne marate organiziranih navijaških skupin?

Potem si morate prebrati naslednji zapis. Nastal je izpod prstov priznanega hrvaškega športnega novinarja Bernarda Jurišića, ki je spisal zelo zanimiv sestavek. V glavni vlogi so sicer razvpiti navijači Dinama Bad Blue Boysi, ki so se ob hudem potresu, ki je zatresel hrvaško prestolnico, takoj odzvali in priskočili na pomoč. A ta zapis pravzaprav velja za vse navijaške skupine po svetu, na čelu z dvema najbolj znanima v Sloveniji. Za Viole in za Green Dragonse. To je zapis, ki vam bo dal misliti.

Objavljamo ga - jasno, prevedenega - v celoti. In zraven prilagamo original. Če se vam original spodaj ne prikaže, ga lahko vidite TUKAJ.

Tudi meni gre včasih na živce njihova iracionalnost, trmoglavost, zadrtost. Ne morem razumeti, da je lahko katera koli barva dresa vredna pesti v glavo ali bakle na igrišču. Ne morem sprejeti, da tisto malo skupino, zaradi katere vsi naj*bejo, ne morejo izolirati in umakniti.

Ampak vedno, prav vedno, VEDNO sem se zavedal, kako veliko je srce teh fantov. Zato sem bil velikokrat pripravljen, da izpustim kričanje na ves glas o nekih njihovih sr*njih. Ali sr*anjih njih malega dela. Ker spoštujem njihove ideale. Njihovo srce. Njihova j*jca. Nekatere od njih je izdala družba, nekatere je izdala družina, nekateri so se enostavno izgubili. In našli na mestu, kjer niso sami. Kjer čutijo pripadnost in zvestobo.

Ko ni sr*anja, potem so vam oni sr*anje. Toda, ko je sr*anje povsod, kamor se obrnete, kdo vam je prvi dal roko? Kdo je prvi skočil braniti državo od agresije? Kdo je prvi skočil graditi zaščitne ograje ob poplavah, gasiti požare, seliti bolnišnice, čistiti ruševine?

S kom bi se raje zatekli, ko se zgodi sr*anje. Z njimi? Ali s tistimi, ki so zelo glasni, ko ni sr*anja, ko pa je, pa se zatečejo v mišje luknje? Z njimi? Ali z vsemi tistimi združenji in filozofi, ki živijo na državni joški in delajo biznis s pravicami človeka?

Spomnite se tega naslednjič, ko jim boste j*bali mater, ker so prižgali baklo na tribuni.

Spomnite se, kdo vam bo jutri spet prvi priskočil na pomoč.

Članki iz rubrike