hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 22.03.2020 12:25:32

Koronavirus MORI po Italiji, za pravi ŠOK pa je poskrbel tamkajšnji zdravnik: VSE se je začelo s TO TEKMO!

Profimedia
Italija je država z največ žrtvami koronavirusa.

Najbolj ogroženi mesti na svetu sta Bergamo in Milano, zakaj je tako, pa je povedal strokovnjak za pljučne bolezni Fabiano Di Marco, ki dela v Bergamu. S svojo izjavo je naravnost šokiral, saj je prepričan, da je za nastalo situacijo v njegovem mestu kriva nogometna tekma.

"Ko sem zgodaj zjutraj 1. marca vstopil v čakalnico, sem vedel, da se pripravlja katastrofa. Tega prizora ne bom nikoli pozabil. To je bila prava vojna, ne morem reči drugače. Povsod so bili pacienti s pljučnico, lovili so zrak. Odprti so bili vsi prostori, ti pa so bili polni. V 24 urah smo porabili 5000 mask s filtrom, nastala je panika," je dejal Di Marco, ki je povedal, da so že dva dni pozneje dobili prvo smrtno žrtev novega koronavirusa. Sprva so zdravniki mislili, da ne gre za nič resnejšega, ker je šlo za starejšega in bolnega moža.


Kmalu so se stvari spremenile, slika je postala bolj jasna. "Na dan umre 15 do 20 pacientov, v bolnišnici jih je prek 150, ob tem pa lahko zatrdim, da je naša klinika najbolje opremljena v Evropi, kar zadeva trenutno situacijo. Si potem lahko predstavljate, kaj bi bilo, če ne bi bilo tako?" se sprašuje strokovnjak za pljučne bolezni, ki je nato postregel z mislijo, s katero je šokiral mnoge. "Veliko teorij sem že slišal, zdaj pa vam bom povedal še svoje razmišljanje. Vse se je začelo 19. februarja, ko je 40 tisoč prebivalcev Bergama odšlo v Milano na tekmo lige prvakov med Atalanto in Valencio. Tja so odšli na različne načine in na na žalost je bila to biološka bomba."

Srečanje se je končalo z zmago Atalante s 4:1, zadetek za 2:0 pa je pred koncem prvega polčasa prispeval Josip Iličić.

Članki iz rubrike